Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLAZAK NAKON SEDAM GODINA

Sjajan posao priprema se na relaciji Manchester - Barcelona

Ovog ljeta u novi klub preselit će Ilkay Gundogan, a sve se čini kako će to biti Barcelona.

Federico Valverde i llkay Gundogan (Foto: Profimedia)

Sedam većinom sjajnih godina proveo je u Manchesteru Ilkay Gundogan. 32-godišnji njemački veznjak nikad nije bio netko tko se posebno isticao, no u dresu Cityja je uvijek pružao jako puno.

Došlo je ipak vrijeme za svojevrsnu reizgradnju momčadi i tim putem će se Gundogan oprostiti od dresa u kojem je jako puno dao. Iako će u listopadu napuniti 33 godine, zainteresiranih za njegove usluge nije malo. 

Iz jednog velikana u drugi

Ipak, informacije govore kako je ovaj nogometaš iz Bochumove škole nogometa odabrao svoju iduću stanicu. Po svemu sudeći to bi trebala biti Barcelona, s kojom je već odradio kontakte. Dobro upućeni tvrde da zadovoljan ponuđenim, no isto tako dodaju kako je svoju odluku odlučio odgoditi dok ne odigra posljednju utakmicu za City. 

Radi se o finalu Lige prvaka, koje će City u subotu 10. lipnja odigrati protiv Intera, a prije toga im slijedi i sutrašnje finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda. Gundogan tako ima priliku svoju posljednju sezonu u Cityju obilježiti s tri velika trofeja.

Ukupno je za građane odigrao 302 utakmice u svim natjecanjima, postigavši 58 pogodaka uz 40 asistencija, što su fenomenalne brojke za igrača njegove pozicije. Najviše se iskazao u sezoni 2020./21., kad je preuzeo ulogu tada ozlijeđenog Kevina De Bruynea te je u 28 ligaških nastupa postigao čak 13 pogodaka.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider