Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOGIČAN IZBOR

Igrači Southamptona odabrali koga žele za trenera: "Za njega su spremni proći kroz zid!"

Čini se kako će Ruben Selles dobiti povjerenje uprave Southamptona do kraja ove sezone.

Ruben Selles s igračima (Foto: Afp)

Uprava Southamptona ove je sezone smijenila već dva menadžera. Prvo su se odlučili zahvaliti Austrijancu Ralphu Hasenhüttlu, koji je momčad vodio gotovo pune četiri godine te imao vrlo dobar odnos s navijačima, a onda su nakon samo tri boda u osam ligaških utakmica smijenili Nathana Jonesa, s kojim je publika imala potpuno suprotan odnos.

Privremeni trener uskoro će postati stalni

Momčad je privremeno, nakon propalih pregovora s Jessejem Marschem, preuzeo Ruben Selles, čovjek iza kojeg je zapravo zanimljiva priča. On je početkom ove sezone došao iz Kopenhagena, gdje je radio kao asistent, s ciljem da bude desna ruka Hasenhüttlu. Nakon njegova otkaza ostao ke u klubu te je bio asistent Jonesu, a onda je dobio ulogu privremenog menadžera.

Mislav Oršić Southampton napravio senzaciju, ali za Oršića nema nimalo dobrih vijesti, naprotiv divider

Ipak, nakon što je srušio Chelsea na Stamford Bridgeu, čini se da je samo pitanje vremena kad će biti potvrđen za trenera do kraja sezone. U to su uvjereni i s Athletica, posebno nakon izjave njihova "insajdera" iz svlačionice Svetaca.

"Ruben je oštro fokusiran, a ima sposobnost navesti igrače da za njega prođu kroz zid ako treba", izjava je spomenutog izvora.

Isti izvor otkriva kako su igrači s 39-godišnjim Španjolcem kliknuli već ljetos kad je došao u klub i vodio prve treninge. I čini se da je upravo momčad uputila apel upravi o zadržavanju Sellesa kao glavnog trenera.

Već prije Chelseaja otkrio je svoje ambicije

On također ne sakriva ambicije, već prije utakmice protiv Chelseaja rekao je da će pokazati kako zaslužuje povjerenje. Nakon tako velike pobjede, ali i prve prazne mreže nakon čak 11 susreta, teško je pomisliti išta drugačije. 

Također, Sellesa apsolutno podržavaju i navijači, što se najbolje moglo vidjeti nakon susreta na Stamford Bridgeu.

Klicali su njegovo ime, uz poruku kako je on onaj koji će njihovu momčad ostaviti u ligi, ali i osvojiti FA Cup, u kojemu su već napravili veliku stvar eliminiravši Manchester City. To će zapravo ostati jedini Jonesov uspjeh na njihovoj klupi.

Selles igra bez Oršićeve najdraže pozicije

Kako će to djelovati na Mislava Oršića i Duju Ćaleta-Cara? Ne možemo znati, ali čini se da će se Selles u potpunosti vratiti na formaciju 4-4-2, u kojoj baš nema previše prostora za izrazite krilne napadače kao što je Oršić.

Enzo Fernandez i Mihajlo Mudrik Legendarni Englez o problemima Chelseaja: "Kupili su gomilu driblera koji igraju samo za sebe" divider

Mislav je već pokazao da je prilagodljiv, no isto tako da je ipak najkorisniji na lijevoj strani u 4-3-3, 4-2-3-1 ili 3-4-3 formacijama. Ako ovdje dobije priliku, bit će to u napadu ili na lijevom veznom igraču, koji po vokaciji gravitira krilu, ali ima puno više zadataka.

Ćaleta-Car morat će se izboriti za minutažu ispred ostalih stopera momčadi, koje se kroz cijelu sezonu konstantno rotira. No dvojac iz prošle utakmice upisao je clean sheet, što Šibenčaninu nikako ne ide u prilog.

Ispred Svetaca su dvije velike utakmice, one kojima mogu čak i izaći iz opasne zone - gostovanje kod Leedsa i domaći susret protiv Leicester Cityja. Između se ubacio FA Cup, gdje ih je ždrijeb pomazio domaćim susretom protiv Grimsby Towna. Selles ima priliku postati još veći idol navijača, ali i ljubimac svojih igrača.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH