Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opcije

Kovačić i društvo ispituju mogućnosti odlaska iz Chelseaja: Evo u kojem slučaju mogu napustiti klub

Mateo Kovačić i njegovi suigrači ispituju mogućnosti u slučaju da se produbi ova situacija oko Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelseajevi nogometaši, među njima i Mateo Kovačić, traže sve moguće načine za bijeg sa Stamford Bridgea dok traje situacija sa sankcijama britanske vlade prema njihovom gazdi Romanu Abramoviču.

Budućnost uglednog londonskog kluba je pod velikim znakom pitanja otkako je ranije ovaj tjedan britanska vlada nametnula sankcije protiv bogatog gazde zbog povezanosti s Vladimirom Putinom.

gol expired Roman Abramovič sakrio dio svog bogatstva u našem susjedstvu divider

Sva Abramovičeva imovina u Velikoj Britaniji, uključujući nogometni klub Chelsea, je zamrznuta, a za Plave to konkretno znači kako ne mogu prodavati ulaznice i proizvode s vlastitim logom, odnosno ne mogu pregovarati o novim ugovorima s vlastitim igračima te potpisivati nove.

Agenti igrača Plavih zovu odvjetnike

Ruski tajkun pokušao je tome doskočiti stavivši klub na prodaju, međutim nije ga uspio prodati prije nego li su mu uveli sankcije. U klubu su sad u panici jer ne znaju kako će isplatiti plaće igračima, koji na mjesečnoj razini zarađuju oko 34.000.000 eura.

gol expired Englezi presjekli: Abramovič diskvalificiran, Chelsea može igrati utakmice još dva i pol mjeseca divider

The Telegraph tvrdi kako su agenti igrača Plavih okrenuli brojeve telefona svojih odvjetnika i ispituju mogućnosti koje su preostale njihovim igračima, budu li im kasnile plaće sljedećih mjeseci.

Jedan pravni izvor otkrio je britanskim medijima kako igrači već poslije dva mjeseca neisplaćenih plaća imaju pravnu osnovu za poderati svoje ugovore s Chelseajem. No, s obzirom na situaciju u kojoj je Abramovič, sud bi mogao presuditi u korist igrača, pokušaju li raskinuti ugovore s Chelseajem i prije toga.

Igrači se zasad drže zajedno i čini se kako ih trenutačna situacija ne zabrinjava previše, ali njihovi pravni zastupnici upozorili su ih na mogućnosti u slučaju da klub propadne u ozbiljnije financijske teškoće…

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider