Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači, kolege i protivnici

Nogometni svijet se emotivno oprašta od Wengera: "Bio mi je poput oca"

Povodom Wengerova odlaska s klupe Arsenala, mnogi igrači, kolege i protivnici francuskog trenera poslali su svoje oproštajne poruke.

Galerija Antonio Conte (Foto: AFP) Jupp Heynckes (Foto: AFP)

Arsene Wenger će na kraju sezone nakon 22 godine napustiti klupu Arsenala. Nogometna vijest dana brzo je izazvala brojne reakcije njegovih bivših i sadašnjih igrača, protivnika i kolega.

''Nikad neću zaboraviti njegovo vođenje, potporu i mentorstvo. Vjerovao je u mene od prvog dana i puno mu dugujem, bio mi je poput oca, uvijek me poticao da budem najbolji. Arsene, zaslužuješ svako poštovanje i sreću", napisao je Cesc Fabregas.

"Hvala za sve, Arsene je najveći menadžer u povijesti Arsenala", kaže klupska legenda Tony Adams.

"Uvijek ćeš biti moj nogometni otac, pod tvojim vodstvom sam rastao kao čovjek i kao igrač. Zauvijek sam zahvalan i želim ti sve najbolje u daljnjem životu", riječi su Robina Van Persieja.

"Čestitke za nevjerojatne 22 godine u Arsenalu, Arsene Wengeru. Sve najbolje u ostatku sezone, osim u vašoj 60. utakmici protiv nas sljedeće nedjelje", stoji na službenom Twitteru Manchester Uniteda.

''Arsene Wenger je stvorio najbolje momčadi protiv kojih sam igrao u Engleskoj. Ona iz 1998. bila je nevjerojatna. Zbog njegova nogometa morali smo mijenjati način na koji igramo protiv njih, to mu je najveći kompliment. Zaslužuje najljepši mogući oproštaj u nadolazećim tjednima'', napisao je na Twitteru Gary Neville.

''Imao je sjajnu trenersku karijeru, igrao je atraktivan nogomet i bio vrhunski europski trener. Mogao bi raditi drugdje, ali ne mogu ga zamisliti kako trenira neki drugi klub. U nekom trenutku morate reći da je dosta", rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes.

"Ako je sretan s ovom odlukom i veseli se sljedećem poglavlju svog života, onda sam i ja sretan. Ako je tužan, tužan sam i ja. Prilično sam siguran da ćemo kao klub - pogotovo jer je gospodin Wenger godinama bio najveći rival Sira Alexa Fergusona - pokazati Wengeru poštovanje koje zaslužuje", rekao je Jose Mourinho koji je s Wengerom često vodio nezaboravne verbalne ratove, nazvavši ga, između ostaloga, "voajerom" i "stručnjakom za neuspjeh".

"Moramo mu odati priznanje. On i Ferguson su zadnja dva menadžera koja su toliko dugo ostala u istom klubu, 22 godine u Arsenalu, to je fantastična priča. Kao menadžer je imao veliki utjecaj na nogomet. Nastojao je igrati dobar, napadački, kreativan nogomet. Zaslužuje veliko priznanje", smatra Antonio Conte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider