Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krizi nema kraja

Kaos u Chelseaju: Klub gubi sve redom, a igrači se svađaju na klupi

Chelsea je izgubio još jednu utakmicu u nizu, ovog puta od gradskog rivala Arsenala, a prema tvrdnjama bivšeg igrača obije momčadi Emmanuela Petita igrači na klupi Chelseaja su se za vrijeme utakmice i posvađali.

Frank Lampard (Foto: Afp)

Stanje u Chelseaju teško da može biti gore. Posljednju pobjedu Plavci iz Londona upisali su 11. ožujka protiv Leicestera. Od tada su igrali devet utakmica u svim natjecanjima i upisali sedam poraza te dva remija.

Nije pomogla niti šok terapija smijene trenera Pottera jer od kako ga je zamijenio Lampard Chelsea je izgubio šest utakmica za redom zabivši tek dva gola. Kraj krize ne nazire se, a jedina pozitivna stvar za Plavce je što se sezona bliži kraju.

Svađa u sred utakmice

Da su stvari, blago rečeno kaotične, ustvrdio je i Emmanuel Petit, bivši igrač Chelsea i Arsenala, koji je kao stručni komentator na terenu primijetio svađu na klupi Chelsea za vrijeme posljednje utakmice.

“Bio sam blizu Chelseajeve klupe i vidio sam neke igrače koji su se svađali međusobno, posebno u drugom poluvremenu“ izjavio je Petit. Nije ovo prvi puta ove sezone da stvari u Chelseajevoj svlačionici ne funkcioniraju najbolje.

Još za vrijeme Potterovog mandata pričalo se kako je engleski trener iz svojih planova odstranio Aubameyanga i Pulišića zbog njihovog nezadovoljstva koje su širili u momčadi radi manjka minutaže.

Eksperimentiranje se nije isplatilo

Upravo je Aubameyang protiv Arsenala dobio priliku prvi puta zaigrati od prve minute od rujna i utakmice sa Dinamom u Zagrebu, ali malo je reći da se nije iskazao. Loptu je na utakmici dotaknuo šest puta, od čega su tri bila izvođenja s centra nakon primljenih golova.

Za zapitati se je kako je moguće da je Lampard uopće riskirao sa Aubameyangom nakon toliko propuštenih utakmica. Doduše, eksperiment nije dugo trajao jer ga je na poluvremenu zamijenio Havertz.

Prvo poluvrijeme utakmice protiv Arsenala pokazalo je sve mane Chelseaja ove sezone. Ne mogućnost izlaska iz presinga, nedostatak uigranosti u posljednjoj liniji i veznom redu te manjak točnih dodavanja rezultirao je trima laganim pogodcima u mreži Arrizabalage unutar 35 minuta igre.

Vrijeme je za petog trenera ove sezone?

„Bio sam šokiran stavom igrača u prvom poluvremenu, njihovim govorim tijela, bez odgovora, bez ponosa, bez jedinstva i bez prijateljstva. Mislim da možete staviti 20 trenera na klupu i ništa se ne bi promijenilo u ovom trenutku“ zaključio je Petit o stanju u Chelseaju.

Sa Petitovim razmišljanjem očito se ne slažu u upravi kluba pa su tako u potrazi za petim trenerom ove sezone.

Najveće šanse za preuzimanje užarene klupe ima Pochettino koji nije uspio izaći na kraj sa silnim zvijezdama u PSG-u, a sada bi trebao preuzeti vodstvo nad svlačionicom kojoj nedostaje lider prepunoj preplaćenih zvijezda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider