Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poslao ga u bolnicu

Horor na utakmici: Poput MMA borca koljenom nokautirao suca

Grozne scene viđene su na nogometnoj utakmici portugalskog nižerligaškog prvenstva, na kojoj je igrač poslao suca u bolnicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi skandal dogodio se na utakmici zloglasnog četvrtoligaša iz Portugala, no ovoga puta su zaista pretjerali. Pisali smo o momčadi Canelas 2010 krajem prošle godine. Momčad je bila na nizu od 11 uzastopnih pobjeda, baš kao i engleski Chelsea, ali samo iz razloga jer suparnici nisu htjeli igrati protiv njih, pa su sve utakmice registrirane rezultatom 3:0.

Čak 12 od 13 momčadi iz lige odbilo je igrati protiv Canelasa, a svi tvrde da će radije ostati po strani nego igrati u "terorističkom okruženju". Umjesto utakmice, Canelasovi protivnici plaćaju 750 eura kazne i prepuštaju im pobjedu. Kao što se vidi u priloženom videu, igrači Canelasa 2010 itekako teže fizičkoj igri, a rekli bi i brutalnim startovima.

No za ono što je Marco Goncalves napravio u nedjelju zaslužio je doživotni izgon iz nogometa. Najprije je nasrnuo na suparničkog igrača, jer ga je ovaj navodno uvrijedio, a kada mu je sudac Jose Rodrigues pokazao crveni karton primio ga je za vrat i koljenom udario u glavu. Sudac je odmah prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen potres mozga.

"Marco Goncalves više nikada neće nositi dres Canales 2010", stoji na klupskoj stranici kluba koji se smatra najprljavijim i najgrubljim na svijetu.

Podsjetimo, četiri igrača Canelasa su i članovi Portove "Super Dragons" ultras grupe, uključujući i kapetana Fernanda Madureira. Riječ je o radikalnim navijačima slavnog portugalskog kluba, koji svoju agresivnost prenose na travnjak.

Zanimljivo, nakon utakmice Goncalves se pokušao opravdati da se ne sjeća incidenta sa sucem, te je krivnju za svoj postupak pokušao svaliti na jadnog suparničkog igrača, kojeg je udario prije suca.

"Ne sjećam se da sam ga udario. Naguravali smo se uokolo. Možda sam ga udario, ali ne sjećam se. Za sve je kriv igrač Rio Tinta koji mi je rekao da sam ku... sin i da mi majka gori u paklu. Pogledao sam ga, primio za vrat, a ovaj je pao i počeo plakati poput djeteta".

Slučaj je prijavljen Portugalskom nogometnom savezu koji će odlučiti o sudbini portugalskog nogometaša, ali i problematičnog kluba kojem prioritet nakon izlaska na travnjak nije nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX