Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To nema smisla"

Sve više igrača iz Engleske protivi se klečanju prije utakmice: Igrač Chelseaja ima drugi način borbe protiv rasizma

Još jedan igrač iz engleske Premierlige usprotivio se ovom načinu borbe za rasnu jednakost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako se nastavilo natjecanje u engleskoj Premierligi nakon prisilne korona-pauze u srpnju 2020., uvedena je praksa klečanja prije početka utakmice u svrhu borbe protiv rasizma.

No, nisu svi igrači bili oduševljeni takvim načinom borbe za rasnu jednakost. Prvi se tome usprotivio Wilfried Zaha, igrač Crystal Palacea, koji je takav čin ocijenio ponižavajućim, a slično razmišlja i branič Chelseaja, Marcos Alonso, prenosi Sky Sports.

Tako je Alonso izjavio da više neće klečati prije početka utakmica jer smatra da je ta gesta izgubila svoj smisao. Umjesto toga, Španjolac će pokazati na slogan "Nema mjesta rasizmu" koji se nalazi na rukavu dresa svake premierligaške momčadi.

"U potpunosti sam protiv rasizma i bilo kakvog oblika diskriminacije. Radije bih pokazao prstom na slogan borbe protiv rasizma, kao što rade u nogometu i drugim sportovima diljem svijeta", kazao je španjolski lijevi bek.

gol expired Nogometna utakmica dvaput prekidana: Jednom na teren uletjeli psi, poslije 20-ak minuta i – konj! divider

"Više mi se sviđa ovaj način, naravno, želim jasno naglasiti da sam protiv rasizma i da sve poštujem", tvrdi Alonso, koji o tome nije razgovarao sa svojim suigračima iz momčadi, koji su u posljednje vrijeme doživjeli različite napade na rasnoj osnovi.

"Nismo razgovarali o tome. Mi smo poput obitelji, imam jako dobar odnos sa svima u momčadi. Svi su mi dragi, ali nismo razgovarali o tome. Mislim da nema potrebe", kaže, ali i dodaje da je spreman objasniti svoje razloge suigračima.

"Naravno, ako bude potrebe, razgovarat ću s njima. Ponovit ću im svoj stav, mislim da tu neće biti nikakvih problema", zaključio je Alonso.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider