Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Seli u Francusku?

Fabrizio Romano: Igor Tudor je kandidat za klupu europskog velikana

Igor Tudor je jedan od kandidata za klupu francuskog velikana, Olympique Marseillea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argetinski nogometni stručnjak Jorge Sampaoli (62) sporazumno je raskinuo suradnju sa Marseilleom, objavio je u petak francuski prvoligaš.

Sampaoli je preuzeo klupu Marseillea u veljači 2021. i protekle sezone završio je na drugom mjestu u domaćem prvenstvu te je osigurao Ligu prvaka. Francuski dnevnik L'Equipe navdodi da je Argentinac bio nezadovoljan politikom transfera.

Zahvalili se bivšem argentinskom izborniku

"Nakon 16 mjeseci suradnje napravili smo korak naprijed u stvaranju novog sportskog projekta i direktno smo se plasirali u Ligu prvaka. Klub se iskreno zahvaljuje na radu Jorgeu Sampaoliju," priopćio je Marseille.

Kingsley Coman i Corentin Tolisso Svjetski nogometni prvak napustio Bayern i vratio se u svoj matični klub divider

Iako se trenerskim poslom bavi od 1991. njegova karijera procvjetala je kada je postao izbornik Čilea 2012. Sa Čileom je osvojio i Copa Americu.

Nakon toga vodio je Sevillu, reprezentaciju Argentine, brazilske klubove Santos i Atlético Mineiro, nakon kojeg je došao u Marseille.

Tudor jedan od glavnih kandidata

Inače talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi da je Igor Tudor jedan od glavnih kandidata za klupu francuskog velikana, dok bivši trener Šahtar Donjecka Roberto de Zerbi trenutno nije u pregovorima s čelnicima Marseillea.

Tudor je prije mjesec dana sporazumno raskinuo ugovor s Veronom. Otkako je u rujnu prošle godine preuzeo funkciju prve momčadi, Verona je skočila s posljednjeg na visoko deveto mjesto talijanske Serie A.

Mohamed Salah i Toni Kroos U Liverpoolu mogu odahnuti: Riješeno najveće moguće pojačanje za naredne sezone divider

U 35 prvenstvenih susreta, koliko je sjedio na klupi Verone, momčad je upisala 14 pobjeda, 11 remija i deset poraza, što im je u konačnici donijelo 53 boda i plasman među deset najboljih momčadi talijanskog nogometnog prvenstva

Budući da je ugovor potpisao samo do kraja ove sezone, Tudor je odlučio raskinuti sjajnu suradnju s Veronom i potražiti neki novi izazov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider