Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ide mu sjajno

VIDEO Talentirani napadač kojeg smo "ukrali" Njemačkoj ne prestaje zabijati: Cijena mu skočila preko noći

Igor Matanović zabio je svoj 12. pogodak za Karlsruher u 2. Bundesligi.

Igor Matanović (skroz desno) (Foto: Profimedia)

U ranom subotnjem terminu nogometaši Paderborna i Karlsruhera su podijelili bodove u sklopu 29. kola 2. njemačke Bundeslige, a nama je ova utakmica važna zbog Igora Matanovića.

Napadač koji je slovio za veliku nadu njemačkog nogometa, prije dvije godine je debitirao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Dosad je skupio tri nastupa i jedan pogodak u kockastom dresu, a ove sezone mu sjajno ide u drugom razredu njemačkog nogometa.

21-godišnjak je ljetos stigao na posudbu u redove Karlsruhera iz matičnog Eintracht Frankfurta i oduševio. U 27. ligaškom susretu stigao je do svog 12. pogotka i nagovijestio sjajnu formu koja bi mogla osigurati mjesto u napadu frankfurtskog kluba iduće sezone.

Spominjao se kao zamjena za Petkovića

Također, Matanović se nedavno spominjao kao moguća zamjena za Brunu Petkovića koji igra sjajnu sezonu u dresu Dinama, no to je sada sve manje vjerojatno.

Ako Petković zaista napusti Maksimir, Dinamo bi trebao odriješiti kesu za Matanovića čija je cijena preko noći poprilično narasla, a razlog tome su naravno sjajne igre i golovi u Bundesligi.

Cijena mu je preko noći narasla par milijuna eura zbog njegovih dobrih predstava. Treba dosta novca za dovesti igrača iz Njemačke u Hrvatsku. Četiri milijuna eura je skupa akvizicija“, objasnio je nedavno Mateo Pukšar u izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu.

Prema Transfermarktu Matanović vrijedi 4 milijuna eura, a ugovor s Eintrachtom mu traje do ljeta 2029.

Novi pogodak Matanovića u 2. Bundesligi možete vidjeti OVDJE.

  Široki Brijeg na Poljudu u prijateljskom susretu protiv Hajduka Hajdukov partnerski klub: "Igraju prljavu igru protiv nas. Ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje" divider

Dani Olmo zabio gol Wolfsburgu VIDEO Pogledajte sjajan potez Danija Olma: Primanje, okret i pogodak iz daljine divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider