Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pletikosa napravio posao

Hrvatska ukrala Njemačkoj napadača: Ima ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta

Igor Matanović je odlučio igrati za Hrvatsku nakon nastupa za U-19 reprezentaciju Njemačke.

Igor Matanović (Foto: Guliver image)

Hrvatski nogomet dobio je novi talent. Za Vatrene je odlučio igrati 19-godišnji Igor Matanović, igrač Eintrachta na posudbi u St. Pauliju.

Stručnjaci Matanoviću predviđaju veliku karijeru, a najbolje od svega je što igra na poziciji centarfora, koja je dosta tanka u reprezentaciji Hrvatske, pa je svaka konkurencija dobrodošla.

Nekoliko mjeseci Marijan Kustić i tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa radili su na ovom transferu, Pletikosa ga je dugo pratio, a mladi napadač je prelomio i odlučio obući hrvatski dres, prenosi SN.

gol expired Ludnica u jednoj od najgledanijih liga svijeta: Mogu li se sva tri velikana vratiti među elitu? divider

Matanović je igrao i za U-19 reprezentaciju Njemačke i zabio u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Euro sjajan gol Talijanima, a protiv Belgije je dodao i asistenciju, no ljubav prema Hrvatskoj je presudila.

Hrvatski napadač je sa 17 godina debitirao za seniorsku momčad St. Paulija, odmah je zabio Werderu i postao najmlađi strijelac u povijesti njemačkoga kluba.

Matanovića je Eintracht kupio za 500 tisuća eura, ali njemački bundesligaš ga je odlučio ostaviti u drugom rangu Njemačke iduće dvije sezone.

Raul Albiol s brojem tri na leđima Povijesni trenutak na Anfieldu: To je izgledalo gotovo nemoguće, bivši branič Reala nadmašio Xavija divider

Igorova obitelj se u Njemačku doselila iz Kotor Varoša pokraj Banja Luke, a velika Matanovićeva prednost je ta što je visok 194 centimetra i jako je brz.

Matanović prema Transfermarktu vrijedi milijun eura, a igrao je za U-14 reprezentaciju Hrvatske i za selekcije Njemačke do 17, 18 i 19 godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider