Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Privatizacija ide dalje

Dinamo u velikom minusu završio godinu: Modri dobili novog predsjednika Uprave

U Maksimiru je održana redovna Skupština Dinama na kojoj je predočen financijski izvještaj za 2017., ali i predstavljena neka nova lica...

Zdravko Mamić na Skupštini Dinama (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Igor Kodžoman (47) novi je predsjednika Uprave zagrebačkog Dinama.
Dosadašnji glavni direktor kluba Tomislav Svetina dobio je novu funkciju, sada je potpredsjednik kluba. Mirko Barišić ostaje predsjednik kluba. Članovi Uprave kluba su Krešo Antolić, Vlatka Peras i Amra Peternel

To su najvažnije vijesti s redovne Skupštine Dinama koja je danas predvečer održana u Maksimiru. Kodžoman je novo lice u Dinamu. Radi se o poslovnom čovjeku koji je karijeru započeo u Reviziji Zagreb, odakle prelazi u jednu od vodećih revizorskih tvrtki Ernst & Young Audit, gdje je obnašao dužnost voditelja odjela bankovnih i financijskih usluga.

Igor Kodžoman novi predsjednik Uprave Dinama

Radio je u Hypo Banci, bio je direktor Zvijezde, a kao ovlaštena osoba zastupao tvrtku Svetice sport, koju je osnova HNS prilikom propalog projekta izgradnje kampa na Sveticama. Svojedobno je na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba procurila informacijama da su u Nadzornom odboru tvrtke sjedili Zdravko Mamić, Davor Šuker i Damir Vrbanović.

Tu je i Kodžomonova poveznica s najvažnijim ljudima hrvatskog nogometa. Na zasjedanju Skupštine pojavio se i glavni savjetnik kluba Zdravko Mamić, nekadašnji izvršni dopredsjednik kluba. Za sada se nije oglasio povodom promjena koje su se dogodile.

Dinamo završio 2017. godinu u velikom minusu

Predsjednik Barišić pročitao je stav klub u svezi sudskih postupaka koji se vode protiv članove Skupštine Dinama.
„Protiv naših se skupštinara vode tri kaznena postupka, a mi vjerujemo kako su oni zasnovani na neistinitim i netočnim podacima. Kategorički odbijamo sve navode u ovim postupcima, naš klub niti u čemu nije oštećen, Dinamu nisu nanesene nikakve financijske i materijalne štete“, poručio je, među ostalim, predsjednik Dinama.

Tomislav Svetina i Mirko Barišić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Tomislav Svetina i Mirko Barišić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

„Od 2002. do 2007. godine Zdravko Mamić je klubu ukupno posudio 83 milijuna kuna. Preko njega smo rješavali goruće probleme, a time je upravljala Uprava na čelu sa Zdravkom Mamićem. To je bilo jedino sredstvo da se klub održi.“

Očekivali se da će čelnici kluba na Skupštini objaviti da su nadležna državna tijela odobrila privatizaciju maksimirskog kluba, ali to se nije dogodilo. Međutim, to ne znači da je proces privatizacije odgođen, kažu u Maksimiru, nego da se čeka očitovanje Povjerenstva, a ono još nije stiglo.

Što će novi preustroj kluba i navedene kadrovske promjene konkretno donijeti u radu kluba tek će vrijeme pokazati, ali čini se da bi Kodžoman mogao postati glavni operativac kluba.

Što se tiče financijskog izvješća kluba, najzanimljiviji je podatak da je Dinamo prošlu godinu završio u minusu 113 milijuna kuna, te da je operativnom minusu od deset milijuna kuna.

Financijsko izvješće Dinama za 2017.

Prihod: 242,303.747,89 kuna
Rashod: 355,149.365,14 kuna
Razlika (gubitak): 112,845.617,25 kuna

Amortizacija:
- knjigovodstvena kategorija koja nema utjecaj na operativno poslovanje kluba
41,985.914,69 kuna

Dugotrajna imovina:
- način na koji se knjigovodstveno knjiži amortizacija igrača
60,494.040,07 kuna

Operativni manjak:
10,365.662,49 kuna

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider