Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krenuli na zapad, ali...

Bivši trener Dinama izašao iz Ukrajine, dio puta prolazili pješice: ''Po selima, puteljcima…''

Bivši trener Dinama Igor Jovićević javio se za Dnevnik Nove TV nakon uspješnog bijega iz Ukrajine.

Hrvati iz ukrajinskog nogometa sigurno su prešli granicu i napustili ratom zahvaćenu zemlju. Dario Srna javio se iz Mađarske, a bivši trener Dinama, Igor Jovićević iz Rumunjske.

Legendarni nekadašnji kapetan Vatrenih, koji je sa svojim Šahtarom 2014. prošao rusku aneksiju Krima i prorusku pobunu na istoku Ukrajine tijekom kojih je stradao i Šahtarov stadion, objavio je video na društvenim mrežama.

"Dragi prijatelji, dragi Hrvati, hvala vam svima na podršci. Ja sam u Mađarskoj. Hvala vam puno i molite se za Ukrajinu."

Roman Abramovič (Foto: AFP) Roman Abramovič više nije vlasnik Chelseaja: Klub je predao novim vlasnicima divider

Srećom, iz ratom zahvaćenog područja pobjegao je bivši trener Dinama Igor Jovićević. Zajedno s još dvojicom hrvatskih igrača, Lovrom Cvekom i Neven Đurasekom, javio nam se iz Rumunjske.

"Mi smo sada na sigurnom i sigurno da je taj strah i ta neizvjesnost koju smo osjećali ovih dan se pretvara u jednu tugu veliku jer ukrajinski narod to zaista nije zaslužio."

Jovićevića je pakao rata zatekao u Dnjipru. Prenio nam je šokantne događaje s početka agresije.

"Recimo, ta detonacija jutarnja u 5 sati i 10,15 minuta...dakle, bomba! I tu je nastala zaista velika panika. Kad je to odjeknulo, stanovnici Dnjepra su bili u zaista velikom šoku. To je jedan zvuk koji, ja mislim da će mi ostati za cijeli život'', opisao je napad na grad prvog dana invazije ruske vojske.

"Taj dio Dnjepra je sa puno vojnih objekata. Doveli smo se u šah mat poziciju gdje u tom trenutku dolaziš samo u situaciju da razmišljaš kako spasiti glavu."

Spas su prvo potražili odlaskom na zapad, ali to više nije bilo moguće.

"Mi smo htjeli ići za Lavov, onda smo morali tražit okolnim putevima, selima, puteljcima rješenja, pa smo na kraju izabrali Rumunjsku. Iako je bilo jako, jako teško, mi smo morali i dosta i pješačiti i po tom vremenu, tako da...ajde, hvala Bogu."

gol expired VIDEO Dirljive scene u Engleskoj: Svi sa zastavama i majicama Ukrajine, dva Ukrajinca u suzama divider

gol expired Svjetski boksački prvak uputio poruku ruskom narodu, a onda i Putinu: ''Ako smo braća...'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider