Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a zabio 6 komada

Nove kritike za Ibru: 'Razočarao me, provlači se s takvom igrom'

Zlatan Ibrahimović unatoč dobrom startu u dresu Manchester Uniteda prima kritike bivših igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u prošlom kolu Premierlige isprašili prvaka Leicester City s 4:1 na Old Traffordu, navijači Manchester Uniteda opet su ostali pomalo razočarani viđenim u četvrtak protiv ukrajinske Zorje. Slavio je domaćin s minimalnih 1:0 pogotkom Zlatana Ibrahimovića, no nitko nije ostao oduševljen igrom.

Paul Scholes je pokušao naći objašnjenje za takvu igru. On misli kako se igračima Uniteda jednostavno ne da igrati Europska liga. Jose Mourinho imao je čak i jedan bijesan ispad na utakmici, ali nije bio u pitanju Ibra.

Unatoč golu, već šestom u deset utakmica u dresu Uniteda, Zlatana Ibrahimovića prate konstantne kritike na njegovu igru. Već smo pisali kako za Mourinhovu nogometnu filozofiju praktički nedostaje jedan igrač jer Šveđanin rijetko igra obranu, no ni u napadu Zlatan ne daje ono što bi možda mogao unatoč tome što će za dva dana napuniti 35. godina!

Već su mu u nekoliko navrata javno rekli da ne daje dovoljno od sebe, a nakon utakmice Europske lige kritizirala ga je i legenda Liverpoola, kasnije igrača Uniteda, Michael Owen.

''Razočarale su me njegove kretnje. On jednostavno puno stoji, a zbog svoje se visine i provlači s takvom igrom'', kazao je Owen pa se osvrnuo na susret sa Zorjom.

''Uopće se nije kretao. Jednostavno stane na drugu stativu i čeka loptu. Na utakmici je bilo nekoliko ubačaja, a on je svaki puta stajao na istom mjestu.''

Vjerujemo da Ibru nije briga za takve izjave, a dan prije 35. rođendana imat će priliku na najbolji način odgovoriti na sve kritike. Nastradat bi u nedjelju mogao Stoke City, a onda nakon reprezentativne stanke (Ibra više ne igra za Švedsku) stižu dva velika ispita - gostovanja kod Liverpoola i Chelseaja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider