Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Disciplinski postupak

Odlučio je poslušati UEFA-u: Ibrahimović neće biti suspendiran na tri godine?

Čini se kako će Zlatan Ibrahimović izbjeći visoku kaznu zbog kršenja etičkog kodeksa UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatan Ibrahimović prodao je vlasnički udio u kladionici Bethard kako bi izbjegao suspenziju UEFA-e, prenose španjolski mediji.

Nakon što su švedski mediji objavili kako 39-godišnji napadač Milana ima udio u vlasništvu jedne kladionice koja je prijavljena na Malti, UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv Ibrahimovića.

gol expired Antonio Conte odlazi iz Intera, presudile su dvije stvari: Već je poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru? divider

Imenovali su etičkog i disciplinskog inspektora kako bi istražili ima li Ibrahimović financijski udio u kladionici. Po svemu sudeći, istraga je potvrdila navode švedskih medija, što znači da je napadaču Milana prijetila visoka kazna u iznosu od 100.000 franaka ili trogodišnja suspenzija.

Prodao vlasnički udio za 16 milijuna eura

Podsjetimo, prema etičkom kodeksu igrači FIFA-e i UEFA-e ne smiju imati vlasništvo u kompanijama koje se bave klađenjem ili sličnim aktivnostima povezanim s nogometnim utakmicama.

Kako bi izbjegao visoku kaznu ili suspenziju, Ibrahimović je odlučio prodati svoj vlasnički udio za 16 milijuna eura kupcu iz SAD-a.

Ibrahimović, koji će napuniti 40 u listopadu ove godine, vratio se u švedsku reprezentaciju nakon punih pet godina.

Odigrao je dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali zbog teške ozljede koljena propustit će nadolazeći Euro 2020

No još najmanje godinu dana gledat ćemo švedskog napadača u dresu Milana, s kojim je produžio ugovor do lipnja sljedeće godine i izborio nastup u Ligi prvaka.

Hoće li nakon toga produžiti karijeru za još nekoliko mjeseci, kako bi mogao zaigrati za švedsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, tek ćemo saznati. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider