Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako su ovo prosuli?

Ibra nije osvojio Ameriku: Šok u zadnjem kolu za novo veliko slavlje hrvatskog veznjaka

Zlatan Ibrahimović nije u prvoj sezoni uspio izboriti play-off u američkom MLS-u.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

I dok se sve više priča o povratku Zlatana Ibrahimovića u Europu, njegov Los Angeles Galaxy doživio je šokantan poraz u posljednjem kolu regularnog dijela sezone zbog kojeg je ostao bez play-offa.

Galaxy je imao sve u svojim rukama u utakmici protiv Dynama iz Houstona na svom stadionu. Vodili su 2:0, da bi na kraju izgubili 3:2 s igračem više i čak deset minuta sudačke nadoknade!

Tako je klub Zlatana Ibrahimovića ostao sedmi, s bodom manje od Real Salt Lakea, u kojem igra hrvatski nogometaš Damir Kreilach te koji je kao posljednji u Zapadnoj konferenciji izborio doigravanje.

Upravo je Vukovarac i bivši igrač Rijeke i berlinskog Uniona još jednom profitirao na račun Ibre. Sjećamo se kad je u međusobnom okršaju zasjenio velikog Šveđanina postigavši hat-trick.

Ibra je stigao u SAD najavljujući kako će ''pokoriti Ameriku, kao što je pokorio Europu''. No u prvoj, možda i jedinoj MLS sezoni, doživio je momčadski neuspjeh unatoč čak 22 postignuta pogotka u 27 odigranih utakmica.

Ipak, uspio je prodati uvjerljivo najviše dresova u cijeloj ligi, a to je vjerojatno bio jedan od ciljeva njegova dolaska.

Počelo se pričati o njegovu povratku u Europu, ali je Jose Mourinho demantirao povratak u Manchester United. Krenule su i glasine o dolasku u Real, ali bilo bi to vrlo neozbiljno od strane Madriđana unatoč velikoj krizi kroz koju prolaze.

Recimo i kako je Wayne Rooney je s DC Unitedom kao četvrti na Istoku izborio play-off.

Kreilachov Salt Lake igrat će jednu utakmicu u gostima kod Los Angeles FC-a, dok će DC United biti domaćin Columbusu.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider