Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma, briga njega

I Mourinha Španjolci osudili na zatvor i milijunsku kaznu

Osim Mourinha, još su neke nogometne zvijezde osuđene zbog porezne utaje u Španjolskoj.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalski trener José Mourinho prihvatio je kaznu od godinu dana, koju ipak neće morati odslužiti, i kaznu u visini od gotovo dva milijuna eura za poreznu utaju koja mu je dosuđena u Španjolskoj.

Mourinhu se sudilo jer nije prijavio španjolskoj poreznoj upravi sve prihode ostvarene 2011. i 2012. godine od prodaje prava na korištenje svog imena. Tada je bio trener Real Madrida.

Prema dogovoru kojeg su sklopili Mourinho, porezna uprava i tužiteljstvo jednogodišnja kazna zatvora je preinačena u kaznu od 182.500 eura. Osim tog iznosa bivši trener, koji je bez kluba od prosinca kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu, mora platiti još dva milijuna eura kazne.

Osim Mourinha, još su neke nogometne zvijezde osuđene zbog porezne utaje u Španjolskoj. Njegov sunarodnjak Cristiano Ronaldo je prije dvije godine osuđen na dvije godine zatvora, koje također neće morati odslužiti, i na kaznu u visini od oko 3,2 milijuna eura.

Argentinac Lionel Messi, igrač Barcelone, osuđen je 2016. na 21 mjesec zatvorske kazne i kaznu od dva milijuna eura.

Ni jedan od njih svoje kazne neće provesti u zatvoru jer španjolski zakon za prije neosuđivane prekršitelje predviđa poštedu od zatvora ako im je dosuđena kazna do dvije godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider