Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometni fanatik

Jedan od najpopularnijh svjetskih pisaca postavljao pitanja na Macoli!

150 natjecatelja iz devet hrvatskih i dva BiH grada napunila su Macolu do vrha i odmjerili snage u nogometnom multimedijalnom nadmudrivanju.

Prepuna Macola (Foto: Nogometne Ikone) (Foto: Nogometne Ikone)

Jedan od najpopularnijh i najprodavanijih svjetskih pisaca Norvežanin Jo Nesbo postavljao je video pitanja na trećem izdanju finala popularnog pub kviza ''Nogometne Ikone''. Nesbo je i sam nogometni fanatik, a pridružio se Ivanu Perišiću, Bojanu Vručini i ostalom špaliru zvijezda koje su zadavale nogometne zagonetke fanaticima u kultnom koreničkom restoranu.

150 natjecatelja iz devet hrvatskih i dva BiH grada napunila su Macolu do vrha i odmjerili snage u nogometnom multimedijalnom nadmudrivanju. Nakon 50 pitanja u fotofinišu sa bodom prednosti ispred riječkog ''Frizerskog obrta Taribo West'' slavila je ekipa USA 94 iz Velike Gorice koja se natječe na zagrebačkom kvizu Ikona.

''Znali smo da smo dobri, ali ruku na srce nismo bili u prvom redu favorita. U posljednjem krugu u kojem su dupli bodovi ispogađali smo neke odgovore koje drugi nisu i na kraju iznenadili sami sebe. Hvala našim ženama što su nam dale slobodan vikend. Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu'', priznao kapetan ekipe Ivan Glavaš.

Osvajači Macole US 94 (Foto: Nogometne Ikone) Osvajači Macole US 94 (Foto: Nogometne Ikone) (Foto: Nogometne Ikone)

Pobjednici su osim ikonskih majica podignuli i repliku pehara Zlatne božice kakvu će za dva mjeseca podignuti svjetski prvak u Rusiji.

''Htjeli smo ove godine nešto posebno u nagradama dodjeliti pobjednicima pa je pala ideja da napravimo Zlatnu božicu. Vidim da su ljudi oduševljeni trofejem tako da nam je baš drago da nam je ideja uspjela. Dogodine tko zna što će nam pasti na pamet ali vidimo da kvizovi i cijeli projekt Nogometnih Ikona raste iz godine u godinu znači da smo na dobrom putu'', rekao je jedan od organizatora Stipe Antonijević.

Sezona je u svim gradovima završena a nova već standardno kreće u listopadu. No ekipa Nogometnih Ikona ne staje jer sa svojim dokumentarnim filmom ''Bitka za Macolu'' koji govori o cijelom projektu Nogometnih Ikona idu po hrvatskim kinima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider