Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Golman Srbije: Bolje im dajte pištolje, nego tu loptu!

Listi nezadovoljnih novom loptom kojom će se igrati mečevi na Svjetskom prvenstvu priključio se i golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Čitao sam izjave Casillasa, Buffona i Cesara koji su govorili o novoj lopti. Baš su nagrdili proizvođača. I, u pravu su, stvarno je katastrofalna', kazao je za Blic golman Srbije.

Stojković ističe da se s karakteristikama lopte Jabulani još nije susretao u karijeri:

>> Svi se bune: Ova lopta je nedorasla SP-u!

'Do sada sam branio sa raznim loptama, koje krivudaju, mijenjaju smjer, čudno lete, ali ova je najgora od svih. Definitivno je napravljena da bude naklonjena napadačima sa ciljem da bude što više golova na Mundijalu. Kako je krenulo, očekujem da na sljedećem Svjetskom prvenstvu svaki igrač dobije po pištolj, pa da pucaju na nas golmane', kaže Stojković u šaljivom tonu.

On je dodao da su nagle promjene smjera glavna odlika lopte Jabulani.

'Moguće su situacije da kada je šutneš ona bukvalno u trenu promijeni putanju i za dva metra od očekivanog. Ponaša se kao pijana, leluja, propada… Pogotovo je nezgodno kada je igrač udari ‘punom’ iz sve snage. Stanković mi je, recimo, na treningu šutirao sa 20 metara, postavio sam šake ispred grudi i očekivao je tu, a ona je odjednom propala i uhvatio sam je na zemlji jer se posljednja tri metra bukvalno kotrljala.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider