Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bas dost na šivanju glave

Strava u Lisabonu: Huligani napali igrače Sportinga, među njima i Josipa Mišića!

Potpuno luđaštvo u akademiji Sporting Lisabona, gdje su huligani napali vlastite igrače i ozlijedili najboljeg strijelca kluba!

Razbijena glava Bas Dosta (Screenshot)

Maloumnost nogometnih huligana dolazi sve više do izražaja posljednjih godina. Napadi "navijača" na vlastite igrače jer ovi nisu ostvarili njihova očekivanja postali su svojevrsna praksa. Posljednji slučaj stiže nam iz Portugala, gdje su huligani nasrnuli na igrače Sporting Lisabona, koji nisu osigurali drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Sporting je sezonu završio na trećem mjestu zahvaljujući porazu u posljednjem kolu domaćeg prvenstva kod Maritima, ali i domaćem remiju protiv Benfice kolo ranije. To je jako naljutilo određene pojedince, točnije njih 50-ak, koji su upali u Sportingovu akademiju za vrijeme treninga, te naoružani metalnim šipkama, noževima i remenjem nasrnuli na igrače.

Među igračima našao se i bivši igrač Rijeke Josip Mišić, a najgore je prošao najbolji strijelac kluba Bas Dost, koji je završio na šivanju glave.

Huligani su Dosta navodno izudarali na tlu po glavi, nogama i rukama te mu nanijeli još nekoliko manjih ozljeda, zbog kojih će definitivno propustiti finale predstojećeg Kupa. Nizozemac je najbolji strijelac kluba s 34 pogotka ove sezone.

Fotografija razbijene glave na dva mjesta brzo je postala viralna, a sramotna vijest još je brže obišla svijet.

Huligani su zapaljene baklje ubacili u svlačionicu, a jednom su u glavu pogodili i Marija Monteira. Uništili su svlačionicu modernog trening centra i sasvim prestravili igrače, koje za pet dana očekuje finale portugalskog kupa protiv Avesa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider