Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Terijeri konačno slave

Senzacija: Čekali su 45 godina, a sad će dobiti 200 milijuna eura

Nogometaši Huddersfield Towna izborili su englesku Premierligu nakon što su u majstorici pred 76.000 gledatelja na Wembleyu slavili protiv Readinga boljim izvođenjem jedanaesteraca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Doznali smo i posljednjeg sudionika sljedeće sezone Premierlige. Mali Huddersielfd Town, klub koji vodi David Wagner, kum i prijatelj Jürgena Kloppa, cijele je sezone bio senzacija Championshipa, a u finalu doigravanja na Wembleyju pobijedili su Reading nakon jedanaesteraca, nakon što su na isti način u polufinalu prošli Sheffield Wednesday.

U tvrdoj i borbenoj utakmici nakon 90 minuta rezultat je bio 0:0. U istom ritmu nastavilo se u produžecima koji su završili istom rezultatom, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Reading je bio u boljoj poziciji: Hefeleu je u drugoj seriji obranio vratar Readinga Al Habsi, ali tragičar je bio Moore koji je pucao iznad prečke, nakon čega je udarac Obite obranio heroj pobjede Ward. Pobjednički gol zabio je Nijemac Schindler.

Majstorica za Premierligu je najlukrativnija nogometna utakmica na svijetu jer plasman u Premierligu garantira najmanje 195 milijuna eura. Huddersfield će imati težak posao sljedeće sezone - pobjednik majstorice za ulazak u Premierligu u protekle tri sezone odmah je ispao iz elitnog ranga.

Huddersield, klub poznat pod nadimkom Terijeri, zadnji je put igrao u najvišem razredu engleskog nogometa davne 1972. godine. Reading, momčad koju vodi legendarni Nizozemac Jaap Stam, odigrao je tri premierligaške sezone, posljednji put 2012./2013. kada su ispali u prvoj sezoni nakon promocije.

Huddersfield se ovom pobjedom pridružio Newcastleu i Brighton & Hove Albionu koji su ranije izborili izravan plasman u Premierligu osvajanjem prva dva mjesta u Championshipu. Ovaj mali klub može se pohvaliti s tri uzastopna naslova prvaka Engleske iz dalekih 20-tih godina 20 stoljeća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider