Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova TV u Pireju

Potres u Grčkoj: Potop na Maksimiru ostavio je velike posljedice na grčki nogomet

Hrvoje Milić u razgovoru za Novu TV otkriva kakve je posljedice poraz na Maksimiru ostavio na grčki nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon potopa na Maksimiru u Grčkoj vlada prava grčka tragedija. Grci su potop na Maksimiru doživjeli ne samo kao poraz u izrazito bitnoj utakmici, već kao kolaps cijele vizije na kojoj počiva grčki nogomet.

Grčke tiskovine realno su vidjele veliku razliku u kvaliteti između dvije reprezentacije. Većini hrvatskih reprezentativaca dodijelili su sedmice, pa čak i osmice, dok su svoje častili četvorkama i tek ponekom peticom, a jedan je čak dobio i trojku.

Najbolje je svu negativnost koja je zahvatila grčki nogomet dočarao hrvatski igrač slavnog Olympiacosa Hrvoje Milić u razgovoru za Novu TV.

"Sigurno da je potres, to mogu osobno potvrditi. Napali su igrače i izbornika, nitko nije očekivao ovako visok poraz. Ako se ne varam, prije desetak godina je zadnji put Grčka primila tri gola u poluvremenu, što dovoljno govori koliko smo dobar posao odradili. Mislim da su i najveći optimisti skeptici za prolaz Grčke, reprezentaciji poput Hrvatske nije lako zabiti tri gola."

Kakva je bila situacija u svlačionici, sigurno nije bilo lako biti jedini Hrvat?

"Moram priznati da je, iako u svlačionici ima pet Balkanaca, ja i četiri Srbina."

Za koga su oni navijali?

"Oni su navijali za Hrvatsku, to se ne mora posebno naglašavati. Bilo je podbadanja i svega ostaloga, bili su uvjereni da će u toj drugoj utakmici oni biti ti koji će se na kraju radovati jer su svi nadali pozitivnom ishodu. Bio je pravi gušt doći na trening ujutro, svima sam im čestitao na dobrom rezultatu jer moglo je biti i više."

Vjeruje li itko u Grčkoj da mogu preokrenuti ovaj veliki deficit?

"Nogomet je jedinstven sport i može se svašta dogoditi. S ovakvom igrom i prezentacijom uvjeren sam u slavlje u Pireju za dva dana."

Naša reprezentacija će u subotu u podne stići u Grčku i navečer odraditi završni trening. Vjerujemo da su spremni da terenu na kojem su prije šest godina doživjeli neugodan poraz odrade završni dio posla i osigura plasman u Rusiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider