Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu su disciplinci

HNS prijavio šefa Komisije nogometnih sudaca Brunu Marića!

Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza i SuperSport HNL-a objavljeno je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Riječ je o službenoj reakciji HNS-a na sva događanja koja su popratila utakmicu Slaven Belupo - Hajduk.

Tamo je pomoćni sudac Anto Marić pogođen prvo upaljačem u glavu, zatim i stolicom u rame, nakon čega je uslijedio prekid. Kad je utakmica nastavljena, bilo je nekoliko spornih odluka glavnog suca Ante Čuline, čije je dijeljenje pravde trener Hajduka Mislav Karoglan usporedio sa suđenjima iz vremena Jugoslavije, na što je reagirao Bruno Marić kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca i prijavio Karoglana. Istovremeno, Marić je imao žestoki i očito za HNS neprimjereni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, pa je sada reagirao i HNS odlučivši ga prijaviti Disciplinskoj komisiji.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici Slaven Belupo – Hajduk, a pritom pozivamo sve aktere domaćeg nogometa da svojim ponašanjem i izjavama ne podižu dodatno nepotrebne tenzije.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje sudačkoj ekipi predvođenoj glavnim sucem Antom Čulinom, a posebno pomoćnom sucu Anti Mariću, na iskazanoj hrabrosti da utakmicu uspješno privedu kraju, nakon što je pomoćnik Marić dva puta pogođen predmetima bačenima s gostujućeg dijela tribine na kojoj su bili smješten navijači HNK Hajduk. HNS oštro osuđuje takvo ponašanje jer smatramo neprihvatljivim da se bilo kakvo nezadovoljstvo iskazuje verbalnim, a posebno ne fizičkim nasiljem. Disciplinska tijela HNS-a donijet će odluku o ovom slučaju, a pozivamo i odgovarajuće institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja ovog fizičkog napada s obzirom na to da postoje fotografije i videozapis tog incidenta.

Nadalje, HNS još jednom poziva sudionike domaćeg nogometa da kroz svoje izjave poštuju druge aktere – suce, igrače, trenere, klubove, navijače, medije i Savez jer time poštuju djelatnost kojom se bave. Vjerujemo da svatko svoj posao radi najbolje što može, u interesu svoje struke i organizacije koju predstavlja. U tom kontekstu, HNS ne pozdravlja izjave trenera Hajduka i predsjednika Komisije nogometnih sudaca te je Savez prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a. Savez je stava da odgovornost koju za svoje izjave imaju djelatnici i dužnosnici klubova vrijedi i za dužnosnike Saveza te da nije primjereno predsjedniku sudačke komisije komentirati teme koje izlaze izvan djelokruga sudaca, suđenja i rada Komisije nogometnih sudaca", stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider