Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presuda disciplinskog suca

HNS kaznio Livaju i Subašića zbog pjevanja "mrzim Dinamo, srpsko ime to": Marko mora platiti više

Marka Livaju i Danijela Subašića kaznio je disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Marka Livaju i Danijela Subašića - Livaja mora platiti 35.000, a Subašić 20.000 kuna.

Epilog je to slučaja zbog kojeg je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni podnio prijavu disciplinskom sucu Klakočeru zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Podsjećamo, nakon što su Splićani na krilima sjajnog Marka Livaje pobijedili Dinamo na Maksimiru, u splitskoj zračnoj luci navijači su dočekali igrače Hajduka. Među brojnim skandiranjima i pjesmama koje su tada odjekivale ispred zračne luke, čula se i ona "mrzim Dinamo, srpsko ime to". Livaja je pritom bio na rukama navijača i kimao glavom...

Idući dan se pojavila i snimka iz jednog splitskog kafića od te večeri na kojoj se vidjelo da Livaja i Subašić pjevaju spomenutu pjesmu u društvu navijača.

Nije ovo prvi put da su se igrači jednog kluba na neprimjeren način izražavali o drugom (bilo je i primjera gdje su klupski djelatnici pogrdno skandirali), pa su u Hrvatskom nogometnom savezu donijeli odluku kojom žele spustiti loptu na zemlju.

Livaja i Subašić kažnjeni su novčano, neće morati propuštati nijednu utakmicu i sad se mogu u miru posvetiti pripremama za posljednji susret u ovoj godini - nedjeljni sraz s Osijekom na Poljudu.

Livajin pogodak Dinamu na Maksimiru

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider