Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan igrač dao devet golova

Zamalo pao svjetski rekord: Utakmica Hrvatskog kupa završila rezultatom 29:0!

Varaždinci nisu imali milosti za svog suparnika, niti malo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici osmine finala Kupa Varaždinske županije NK Varaždin pobijedio je s 29:0 ŠNK Karlovec.

Iako je Varaždin prvoligaš, njihov je koeficijent u nacionalnom Kupu takav da su još ove godine morali igrati i županijski Kup kako bi uopće izborili mjesto na državnoj razini za iduću sezonu.

U osmini finala ugostili su županijskog niželigaša, sastav iz mjesta Karlovec Ludbreški koji se nalazi u blizini Varaždina, u sklopu općine Sveti Đurđ.

Trener Varaždina Samir Toplak ispremiješao je ekipu u odnosu na nedjeljni poraz od Osijeka u petom kolu HNL-a, ali domaćini su i takvi bili prejaki za nedorasle goste.

gol expired Umjesto Petkovića izabrali njega: RB Leipzig doveo pojačanje u zanimljivom trokut-dogovoru divider

Utrpali su im 29 golova, pri čemu je najefikasniji bio Dino Skorup, 21-godišnji veznjak koji se u Varaždinu nalazi na posudbi iz Hajduka, koji je bio strijelac devet zgoditaka. Po pet golova postigli su krilni napadači Vinko Petković i Dejan Glavica, četiri je dodao kolumbijski centarfor Jorge Obregon, a još su se četiri igrača Varaždina upisala u strijelce.

Varaždincima su nedostajala dva pogotka da izjednače svjetski rekord kad su službene utakmice u pitanju. Podsjetimo, najuvjerljivija pobjeda u povijesti nogometa u natjecateljskim utakmicama ostvarena je 11. travnja 2001. godine kada je Australija pobijedila Američku Samou s 31:0.

Čemu se nadati u trećem pretkolu Europske lige?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider