Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjena za njemačkog asa

Umjesto Petkovića izabrali njega: RB Leipzig doveo pojačanje u zanimljivom trokut-dogovoru

Hit Lige prvaka iz prošle sezone doveo je novog centarfora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onog trenutka kad je Timo Werner potpisao za Chelsea, a bilo je to prije više od tri mjeseca, u RB Leipzigu su započeli potragu za njegovim nasljednikom.

Bez njemačkog reprezentativca su odradili završni turnir Lige prvaka za prošlu sezonu i uspjeli doći do polufinala, a paralelno s tim na radaru su imali nekoliko kandidata za poziciju centralnog napadača.

Ako je vjerovati tim napisima, u kojima su posebno daleko otišli bili neki hrvatski mediji, jedan od onih igrača o čijem je dovođenju RB Leipzig razmišljao, bio je i Bruno Petković, napadač Dinama i hrvatske reprezentacije.

Na koncu od svega toga nije bilo ništa, a za RB Leipzig je ovog utorka potpisao Alexander Sorloth.

Prvi strijelac turske lige u prošloj sezoni

Ovaj norveški reprezentativac, koji će u prosincu proslaviti 25. rođendan, potpisao je višegodišnji ugovor s njemačkim klubom koji je za njega platio 20 milijuna eura odštete, a platit će i još možebitna dva na temelju bonusa.

Svojevrsni trokut-dogovor postignut je između RB Leipziga, Crystal Palacea i Trabzonspora.

Sorloth je u kolovozu 2019. stigao u Tursku, u Trabzonspor, na dvogodišnju posudbu iz Crystal Palacea. Pokazalo se to kao pun pogodak, jer stasiti Norvežanin je s 24 pogotka bio prvi strijelac turskog prvenstva i najzaslužniji je za drugo mjesto koje je klub iz Trabzona osvojio.

UEFA izbacila Trabzonspor i ubrzala transfer

Ta druga pozicija na kraju sezone značila je i plasman u kvalifikacije Lige prvaka, ali onda je stigla šokantna vijest iz Nyona: UEFA je na godinu dana izbacila Trabzonspor iz svih natjecanja zbog financijskih nepravilnosti.

Ta odluka značila je ujedno i da će Sorloth teško, gotovo nemoguće ostati u Trabzonsporu. Poslije sezone u kojoj je u svim natjecanjima u 49 nastupa sprašio 33 gola i upisao 11 asistencija zainteresiranih klubova je bilo puno, a najupornijim i najkonkretnijim od svih pokazao se RB Leipzig.

Budući da su Turci upali u nevolje s novcem, složili su se s tim da ih Sorloth napusti i da ga Crystal Palace transferira. Zauzvrat su dobili 50 posto od transfera odnosno 10 milijuna eura, jednako onoliko koliko je pripalo i klub iz južnog Londona.

Norvežani će tako ove sezone s posebnom pozornošću pratiti Bundesligu, jer u Borussiji Dortmund igra njihova najveća zvijezda (Erling Braut Haaland), a sada je na njemačke travnjake stigao i drugi dio tog paklenog reprezentativnog tandema - Alexander Sorloth.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider