Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priključili se Osijeku

Gorica eliminirala Lokomotivu i otišla u četvrtfinale Kupa, pogledajte druge parove osmine finala

Zasad su poznata dva od osam četvrfinalista Hrvatskog nogometnog kupa za ovu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osmini finala Kupa Hrvatske Gorica je u ponedjeljka na svom stadionu svladala Lokomotivu s 3:1 i plasirala se u četvrtfinale.

U prvom poluvremenu dominira domaća momčad, no bez udrca prema golu. Gorica dolazi do prve prave prilike u 20. minuti susreta kada je nakon ubačaja Doke s 20-ak metara od gola Hrvoje Babec zapucao na gol, no Hendija je obranio.

Gorica u vodstvo dolazi u 30. minuti, a strijelac je Josip Mitrović. Nakon što je Kristijan Lovrić osvojio loptu na 30-ak m od gola Lokomotive s lijeve je strane ubacio u kazneni prostor a Mitrović zabija za vodstvo s pet metara.

Lokomotiva u 37,. minuti ima priliku za izjednačenje, Karačić je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Aliyu puca, ali Kahlina brani.

Lokosi propustili prilike za preokret

Na početku drugog poluvremena Lokomotiva odmah ima priliku za izjednačenje, u 47. minuti je Tahiraj nakon ubačaja Chajle pucao pored gola. No u 50. minuti dolazi do izjednačenja, a strijelac je Aliyu kojem je Chajia dodao loptu na desetak metara od gola Gorice.

Lokomotiva ima piliku za gol i u 64. minuti, Karačić je dodao Tuciju, a on Tahiraju koji puca prema golu Gorice, no Kahlina brani.

Nakon toga slijedi prilika za Goricu, u 65. minuti Doka je ubacio loptu s desne strane, no Dieye nije uspio zabiti. Sedam minuta kasnije Kristijan Lovrić dovodi Goricu ponovo u vodstvo. Pobjegao je obrani po lijevoj strani i zabio za 2:1. Pet minuta kasnije Gorica povećava na 3:1, strijelac je Matar Dieye kojem je loptu dodao Golubickas.

Polsije ovog pogotka, Lokomotive kao da nema na terenu. No u 89. minuti sudac sudi penal nakon prekršaja Babeca. Lokomotiva ipak ne uspijeva smanjiti jer je Kahlina obranio udarac Karačića i Gorica je u četvrtfinalu.

Od ostalih susreta osmine finala, odigrana je samo jedna utakmica, Udarnik Kurilovec- Osijek (0:4).

Trebaju se odigrati još utakmice Rudeš- Dinamo, GOŠK Dubrovnik - Slaven Belupo, Varaždin- Rijeka, Šibenik- Istra (svi 16. prosinca) dok će se ogledi Zagreb - Hajduk i Oriolik- Rudar Labin (21. veljače 2021.) odigrati u proljetnom dijelu sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider