Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduzeta mu putovnica

Hrvatski nogometaš optužen za seksualno uznemiravanje u ozbiljnim problemima

Hrvatski nogometaš Marko Šimić, koji je u Indoneziji velika zvijezda, postao je tema australskih medija. I to ne zbog sportskog uspjeha, već optužbe za seksualno uznemiravanje. Sud u Sydneyju brani mu izlazak iz Australije u koju je stigao zbog utakmice svoje Persije.

Hrvatski nogometaš Marko Šimić prošlu je nedjelju putovao iz Dubaija za Australiju sa svojim suigračima iz indonezijskog kluba Persija Jakarta na utakmicu s Newcastle Jetsima. Putnica koja je bila na istom letu, osoblju aviona se požalila da ju je Šimić neprimjereno dirao. Na aerodromu u Sydneyju Šimića je dočekala policija.

Optužen je za seksualno uznemiravanje i lakši napad na prekooceanskom letu. Kasnije je pušten na uvjetnu slobodu. No oduzeta mu je putovnica.

Miroslav Ćiro Blažević, koji je nogometaša trenirao davnih dana u NK Zagrebu, u optužbe ne vjeruje.

''Poznavajući Šimića gotovo sam siguran da je žrtva neke avanturistkinje koja je željela svratiti pažnju na sebe i kako vidite uspjela je, čak i u Hrvatskoj, daleko od Australije mi pričamo o njoj'', izjavio je Ćiro.

U nevinost svog igrača vjeruje i klub koji će angažirati australskog odvjetnika.

''On je jedan čestiti dečko komu nije ni na kraj pameti da nekoga povrijedi, a kamoli da u avionu pred takvim auditorijem napravi jednu tako krupnu moralnu grešku'', poručio je Ćiro.

Za klub Persija Jakarta u 37 utakmica Šimić je zabio 26 golova. 31-godišnjaka navijači zovu Super Šimić i Princ od Perzije, a u jednom trenutku su mu nudili i igranje za reprezentaciju Indonezije. Njegov ugovor s klubom traje do kraja godine, a vrijednost mu se procjenjuje na 350 tisuća eura. Šimić, za sada, Australiju ne smije napustiti do ročišta koje je 9. travnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider