Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tomić ima dodatni motiv

Sve je spremno za finale Hrvatskog kupa: Lokosi love povijesni trofej, Rijeka motiviranija nego ikad prije

Lokomotiva i Rijeka odigrat će u subotu finale Hrvatskog kupa.

U Šibeniku je sve spremno za finale nogometne sezone u Hrvatskoj. Na Šubićevcu će snage u finalu kupa odmjeriti Lokomotiva i Rijeka, dvije momčadi koje su se do zadnjeg kola borile i za kvalifikacije za Ligu prvaka. Rijeka želi obraniti naslov, dok Lokosi jure po svoj prvi trofej u povijesti kluba.

 

Nakon infarktne završnice HNL-a Lokomotiva je dogurala do toliko željenog drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka, ali na tome ne misli stati. U rodnom gradu njihova stratega Gorana Tomića žele do prvog trofeja u povijesti kluba.

gol expired Messi prezentirao novi trik: Mnogi se pitaju je li sve montirano ili je zaista takav majstor? divider

 

"Sigurno da je posebna utakmica jer se igra u šibeniku i nastojat ću sve da u mom rodnom gradu osvojimo prvi trofej u povijesti. momčad je spremna, ima još neke sitne probleme, ali uvjeren sam da će svi igrači biti spremni", rekao je trener Lokomotive. 

Za razliku od Tomića koji će imati sve igrače na raspolaganju, Rožmanu će nedostajati Smolčić i Gorgon. Optimizam ulijeva sjajna forma momčadi s Kvarnera - 4 pobjede u 4 zadnje utakmice.

 

"Vidim glad u očima, vidim homogenost ekipe, vidim jedan jak motiv u njima, i što sam reko, to su bitne stvari, kako smo doveli sezonu do kraja i zanima nas samo kako dobiti", rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

 

"Želimo pobjediti, dat ćemo sve od sebe svjesni smo kvalitete lokomotive, ali isto tako i naše, idemo se borit, i pobjedit će ekipa koja to bude više htjela", kazao je vratar Rijeke Ivor Pandur. 

 

Htijenje i glad za golovima jasno je u zadnjoj utakmici demonstrirao Antonio - Mirko Čolak koji je Istri utrpao 4 komada. Velik zalogaj za obranu Lokosa predvođenu kapetanom Kolingerom.

gol expired Brozović divljao u bolnici: "Bazdio je na alkohol i nije se smirio ni dolaskom policije" divider

 

"Utakmica u Osijeku je iza nas, uzeli smo drugo mjesto koje nas vodi u kvalifikaciju lige prvaka, ali potpuni fokus je na sutrašnju utakmicu na finale kupa ipak je to jedna utakmica, borba za trofej, mislim da smo svi motivirani i fokusirani", kazao je kapetan Lokomotive Denis Kolinger.

 

Rijeka i Lokomotiva ove sezone potpuno su izjednačeni. Svaka momčad dobila je po jednu utakmicu, dok su dva duela završila neodlučeno.

 

"Znamo da će bit jako teška utakmica, ispred nas je lokomotiva s brzom tranzicijom, ajmo reć s dobrim dijagonalama, traže široke pozicije za oba brza wingera, ali mislim da smo se dobro pripremili na njih", rekao je Rožman.

 

"S njima su uvijek nekako nezgodne utakmice, i vjerujem da će detalji odlučivati, jako ih respektiramo i njihovog trenera, ali generalno mislimo da možemo uzeti trofej", rekao je Tomić.

 

Za sutrašnje finale nogometne sezone u Hrvatskoj spreman je i ušminkani Šubićevac, koji će zbog korone, nažalost, zjapiti prazan.

gol expired Miočić "nije normalan": Pogledajte kakvu je urnebesnu reklamu snimio, a potom fanovima omogućio ekskluzivu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider