Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osijek uvjerljiv kod crikve

Hajduk jedva prošao trećeligaša u Kupu, Caktaš ga spasio od blamaže

Nogometaši Hajduka jedva su prošli trećeligaša Graničar i izborili osminu finala Hrvatskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši splitskog Hajduka i Osijeka prošli su u osminu finala Hrvatskog kupa u srijedu, te se pridružili Dinamu, Slaven Belupu i trećeligašu Kurilovcu.

Hajduk je u Županji teškom mukom s dva pogotka Mije Caktaša prošao trećeligaša Graničara s 2;1 (1:1), dok je Osijek uvjerljivo slavio kod također trećeligaša Crikvenice s 5:1 (4:0), riješivši pitanje pobjednika s četiri gola u prvih dvadesetak minuta.

Hajduk je poveo u 27. minuti kada je zabio Caktaš na proigravanje Diamantakosa, no u 38. minuti Graničar je poravnao kada je ubačaj Lešića udarcem glavom u mrežu pospremio Josip Lotar. U 65. minuti muke Splićana u Županji odlučio je privesti kraju junak dvoboja Caktaš, koji je prekrasnim potezom i lobom s ruba šesnaesterca pogodio za konačnih 2:1. Dokraja je još Jairo pogodio vratnicu.

Prije dvoboja u Županji došlo je do tučnjave Torcide i policije na stadionu.

Osijek je bez problema izbacio trećeligaša Crikvenicu s 5:1 pogocima Ante Ercega (10pen), Danijela Lončara (14), Ramona Miereza (24), Vedrana Jugovića (27) i Roberta Miškovića (47). Počasni gol za ekipu s Kvarnera postigao je Prpić (52)

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom austrijskom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms.

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7:1), Kurilovec kod protiv Vinogradara (6:0), te Slaven Belupo kod Murskog Središća (9:0).

U srijedu igraju Dilj - Rijeka, Gaj Mače - Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri - Istra 1961, Croatia Zmijavci - Šibenik, Oriolik - Split, GOŠK Dubrovnik - Zadar, Mladost Ždralovi - Zagreb, Sesvete - Gorica i Novigrad - Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin-Inter.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider