Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li Perez odlučio?

Modrić pod velikim pritiskom, Madrid bruji da je gotovo: "Luka sumnja u namjere Reala, Vatreni su problem"

Budućnost Luke Modrića u Real Madridu jedna je od glavnih priča španjolskih medija…

Luka Modrić i Florentino Perez u zagrljaju (Foto: Afp)

Nakon Realova poraza u El Clasicu i oproštaja od naslova prvaka, u Španjolskoj se zakuhavaju špekulacije o budućnosti Luke Modrića, odnosno njegovu produljenju ugovora s Real Madridom. Neki su uvjereni da Real neće produljiti ugovor s hrvatskim kapetanom.

Stadion u Ženevi UEFA napravila povijesni presedan zbog Hajduka: Završnica se ne igra u Nyonu divider

Kao glavni razlog navode se godine i činjenica da bi Modrić mogao nastaviti igrati za hrvatsku reprezentaciju, a to očito nije baš dobro sjelo šefovima u Madridu. Modrić je bio glavna tema u sinoćnjoj popularnoj emisiji na španjolskoj televiziji El Chiringuito, gdje su sumirani navedeni zaključci. O zbivanjima na Santiago Bernabeuu dobro obaviješteni novinar Eduardo Inda otkrio je sljedeće:

"Modrićeva sumnja je opravdana"

"Real se još uvijek nije obratio Modriću i Hrvat je došao do zaključka da mu Madriđani ne žele produljiti ugovor na godinu dana. Sumnja je opravdana jer ponude još uvijek nema. Osobno mislim da zaslužuje taj ugovor jer pokazuje da ima još snage za neko vrijeme, doduše, možda tek zakratko", kazao je Inda.

U španjolskim medijima može se pročitati da je bilo razgovora i sastanaka u Realu na kojima se raspravljalo o tom pitanju. Specijalizirani portali posvećeni Realu kažu da Madriđani već planiraju život bez Modrića. Otezanje s produljenjem ugovora odaje sumnju da se Kraljevski klub počeo navikavati na ideju da igra posljednje utakmice u dresu Reala.

St. Pauli ima brojne i odane navijače u Hamburgu Nova trenerska senzacija: 45 žutih i 6 crvenih kartona u tri godine! Nikad mlađe zvijezde, a nikad lošiji rezultati divider

Carlo Ancelotti nema dilemu, Talijan je za to da Modrić i sljedeće sezone ostane u Realu. No veliko je pitanje hoće li Ancelotti ostati trener Reala? Liga prvaka donijet će razrješenje.

Kao i uvijek, u Realu sve kroji rezultat, najviše opći dojam i atmosferu oko kluba, a Kraljevski klub izgubio je u derbiju s Barcelonom i praktički se oprostio od obrane naslova prvaka. Iako će na Santiago Bernabeuu reći da će se boriti do posljednjeg dana, Barca sada ima 12 bodova prednosti i doista je teško povjerovati da će ispustiti tu prednost.

Kritike zbog igre protiv Barcelone 

Stoga su navijači Reala trenutačno razočarani, a onda su medijske note ispunjene bodljama. Tako je to u Realu, tamo nema vraćanja u prošlost, pa makar i nedavnu. Madriđani su vječno gladni trofeja.

Osim toga što je Real izgubio u El Clasicu, Modrić nije odigrao neku velebnu partiju. Prema mojem mišljenju, odigrao je prosječno za svoje standarde, ali španjolski mediji njegovu su igru opisali prilično lošom. Posebno je kritičan bio madridski dnevnik As, a na nekim je statističkim portalima (SofaScore) bio čak najlošije ocijenjeni Realov igrač u derbiju. 

Luka Modrić na derbiju Real Madrida i Barcelone Luka Modrić na derbiju Real Madrida i Barcelone (Foto: Afp)

Sve je to utjecalo na ukupni dojam, medijski tretman i posljedičnu percepciju javnosti. Kao i Toni Kroos, kojem također istječe ugovor 30. lipnja, Modrić i Real trenutačno su za pregovaračkim stolom. To je jedino sigurno. U Realu veoma cijene sve što je hrvatski kapetan napravio za klub i odaju mu dužno poštovanje, to nije upitno, no svi su svjesni da će sljedeće sezone ući u 39. godinu života, a to su već pozne godine.

Modrić je ove sezone imao ozbiljnih problema u završnicama utakmica, jednim dijelom i zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru, koji mu je oduzeo puno energije, što na Santiago Bernabeuu nije ostalo nezamijećeno i stoga im nije baš sjelo što će nastaviti igrati za reprezentaciju.

Modrić ne želi milostinju

I zbog godina i zbog napornog Mundijala, posve je logično da ga Ancelotti pokušava što pametnije dozirati kako bi bio spreman za najvažnije utakmice. Činjenica je da je neke velike utakmice odigrao u velikom stilu, posebice protiv Liverpoola na Anfieldu, ali bilo je i lošijih partija kao protiv Barcelone.

Kada se sve uzme u obzir, oscilacije u Modrićevoj igri prilično su logične. Iako Modrić za svoje godine izgleda gotovo nevjerojatno dobro, biologija ipak čini svoje. Koliko god navijači hrvatske reprezentacije i Reala željeli da nastavi igrati za obje momčadi na najvišoj razini, to će, realno, biti vrlo teško.

Luka Modrić Luka Modrić (Foto: Afp)

U tim godinama svaki je mjesec bitan, svaki fizički napor i svaka utakmica troši, pa i one koje se igraju za reprezentaciju. Jasno je da u Madridu razmišljaju o tome kako bi Modrić mogao izgledati za pola godine, pa i u završnici iduće sezone. U tako velikom klubu ništa se ne prepušta slučaju, planira se na duže staze, a posebice kako bi se mogla razvijati sljedeća sezona.

Što se tiče Modrića, sve je jasno. Hrvatski kapetan već je poručio da ne želi milostinju, da mu se išta pokloni, nego želi produljenje ugovora na osnovi svojih igara i trenutačne kvalitete. Igranje na temelju zasluga iz prošlosti ga ne zanima.

Perez čeka kraj sezone

Na kraju će odlučiti predsjednik Reala Florentino Perez, a na temelju sugestija najbližih suradnika i struke. Ako konačna procjena bude da Modrić sljedeću sezonu ne može biti na potrebnoj razini, Perez će se vjerojatno zahvaliti hrvatskom kapetanu.

U Realu navodno ne razmišljaju o opciji da Modrića ostave ako procijene da će sjediti na klupi i tek povremeno ulaziti. To je posve logično razmišljanje, nema smisla takvog igrača držati na klupi. To vjerojatno ne bi prihvatio ni Modrić.

Bitnu ulogu vjerojatno će odigrati i konačna Modrićeva odluku o tome koliko će još igrati za reprezentaciju. Trenutačne špekulacije možda su tek u svrsi pritiska da se oprosti od dresa Vatrenih.

Kako god, rezultat na kraju sezone ipak je majka svih bitaka u Realu. On stvara ukupni dojam i atmosferu u klubu i oko njega. Ako Modrić i društvo osvoje Ligu prvaka, slika će biti bitno drukčija. Lakše će se progutati Modrićeva odluka da izgura i kvalifikacije za Euro. Kad se sve to zna, ne čudi što Perez kalkulira i oteže s produljenjem. Puno toga govori da čeka rasplet sezone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider