Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo za Dnevnik Nove TV

Hrvatski hit-trener radi sjajan posao pod ratnim uzbunama: "To više nije nogomet, već preživljanje"

U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV Igor Jovićević progovorio je o svom radu na klupi Šahtara.

Igor Jovićević, hrvatski hit-trener radi sjajan posao na klupi ukrajinskog Šahtara. Dobrim rezultatima u Ligi prvaka već su osigurali, barem, treće mjesto, koje im donosi nastavak europske sezone u Europskoj ligi, a još uvijek mogu dohvatiti i osminu finala elitnog klupskog natjecanja.

U ekskluzivnom razgovoru s reporterom Milanom Stjeljom za Dnevnik Nove TV hrvatski stručnjak otkrio je sve poteškoće rada u ratnim uvjetima, ali i koja je tajna dobrih rezultata u Ligi prvaka.

Utakmice igraju pod uzbunama

U prošlom kolu domaćeg prvenstva igrali su derbi protiv Oleksandrije, a isti su prekinule uzbune za zračnu opasnost:

"Psihoza postoji u svakodnevnom životu. Istovremeno momčad moram pripremiti taktički, ali i mentalno za utakmicu. Međutim, kada uzbuna dva puta prekine trening u pripremi za utakmicu, tada više ne govorimo o sportu, već o preživljanju. To je naša svakodnevnica", rekao je.

gol expired Ukrajinci poslali žestoku poruku FIFA-i: "Izbacite ih sa Svjetskog prvenstva" divider

Ukrajinska momčad ima ogroman motiv u svakoj utakmici, a to su njihovi navijači, a posebno vojnici koji se bore za ukrajinsku slobodu:

"Nogomet je jako bitan. Kada počne utakmice, nažalost, sve se zaboravlja. Sve ono kako smo se mi pripremali za utakmicu, taktički, fizički, mentalno, ostaje u nekom drugom planu", kazao je pa dodao:

"Navijači, stadion, svi žele pobjedu. Od prve do zadnje minute bitno je im da samo pobjede. Cijela ekipa je svjesna za koga igra, a posebno moji Ukrajinci koji osjećaju veliku odgovornost prema vojnicima, koji se bore za slobodu Ukrajine, ali i za nas strance koji se osjećamo Ukrajinicima".

Mogu proći u osminu finala Lige prvaka

U elitnom klupskom natjecanju imaju sjajne rezultate, pobjedom protiv RB Leipziga u posljednjem kolu grupne faze mogu osigurati osvajanje drugog mjesta i plasman u osminu finala:

"To je nestvarna priča. Prije malo više od tri mjeseca projekt nije bio toliko perspektivan, bilo je dosta nepoznanica, a prekretnica je bila ta utakmica s Leipzigom u Ligi prvaka, gdje smo iskoristili njihov pad forme.

gol expired Nogometni savez BiH donio kontroverznu odluku: Igrat će protiv Rusije, ali u drugom terminu divider

Igramo hrabar nogomet, u kojem se jako malo prilagođavamo našim suparnicima", kazao je pa dodao kako nedostatak kvalitete kompenziraju s energijom:

"Trpiš, braniš se više vremena, jer su momčadi kvalitetnije u Ligi prvaka. Mladi smo, neiskusni, ovo će meni biti tek šesta utakmica u Ligi prvaka, tako da neiskustvo kompenziramo s luđačkom energijom na terenu".

Ima odličnu suradnju sa Srnom

Za kraj Jovićević se osvrnuo na suradnju s legendarnim kapetanom Vatrenih, a a danas sportskim direktorom ukrajinskog kluba Darijom Srnom:

"On je legenda kluba. Njegova kompetencija, karizma, jako puno pomaže ekipi. Sa svojim igračkom iskustvom daje nam uputu kako se ponašati u stresnim situacijama, drago mi je što surađujemo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider