Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se službena potvrda

Ne može biti bolja provjera uoči Svjetskog prvenstva: Hrvatska protiv Brazila na Anfieldu?

Hrvatska će uoči odlaska u Rusiju na Svjetsko prvenstvo odigrati prijateljski ogled protiv Brazila.

Marcelo i Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 3. lipnja prijateljsku utakmicu protiv peterostrukih svjetskih prvaka Brazilaca! Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza navodno su dogovorili sve uvjete odigravanja susreta.

Dok se čeka službena potvrda, neslužbena je informacija da će se susret odigrati na kultnom stadionu u Liverpoolu - Anfieldu. U kombinaciji je bio i londonski Stamford Bridge, ali je na kraju pala presuda na Anfield.

Brazil će Hrvatskoj "glumiti" drugu južnoameričku silu Argentinu, s kojom se nalazimo u skupini D, dok bi Vatreni Brazilcima trebali poslužiti kao generalka za ogled protiv naših istočnih susjeda - Srbije.

S Argentinom Vatreni igraju utakmicu 2. kola skupine D, 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Nešto ranije u svibnju Hrvatska će igrati prijateljski ogled protiv jedne afričke reprezentacije, a prema svemu sudeći to će biti Senegal.

Ovakav raspored uoči nastupa u Rusiji svojesvrsni je zaokret u filozofiji pripreme za veliko natjecanje. U pravilu smo uvijek igrali utakmice protiv iznimno slabih reprezentacija, kako bi se raspucali i podigli samopouzdanje. No novi izbornik Zlatko Dalić inzistirao je da se dogovore utakmice protiv jakih reprezentacija, kako bi uvidio stvarno stanje svoje momčadi.

Protiv Brazila je Hrvatska do sada igrala tri puta. U prijateljskoj utakmici u Splitu 2005. godine bilo je 1:1. Godinu dana kasnije izgubili smo na Svjetskom prvestvu u Njemačkoj 1:0, a prije četiri godine smo poraženi na otvaranju svjetske smotre u Brazilu rezultatom 3:1.

Podsjetimo i da će Hrvatska u ožujku odigrati dvije prijateljske utakmice u Miamiju i Dallasu. Prva prijateljska utakmica na rasporedu je 23. ožujka protiv Perua, a onda četiri dana kasnije igramo protiv Meksika u Dallasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider