Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
turska šokirala portugal

Mladi Vatreni ekspresno slomili Poljake i ostali u igri za Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina upisala je prva tri boda na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom susretu posljednjeg kruga kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2017. godine, hrvatska U-19 reprezentacija je u Portugalu pobijedila Poljsku s 2-0 i ostala u igri za plasman na EURO.

Mladi Vatreni su u Villa de Condeu nadigrali Poljake, a dvoboj je bio riješen već nakon 13 minuta. U 9. minuti poljsku mrežu je pogodio igrač Benfice Branimir Kalaica, a u 13. minuti Josip Brekalo je realizirao kazneni udarac nakon što je upravo napadača Stuttgarta u šesnaestercu srušio Marek Gumny.

Odabranike izbornika Ferde Milina u zadnjem kolu, 28. ožujka očekuje ogled protiv Turske, koja je iznenadila domaćina Portugal i u preokretu slavila s 2:1. To znači da sve tri reprezentacije imaju po tri boda, a u tom krugu Hrvatska trenutno ima najbolju gol-razliku!

Podsjetimo, Hrvatska je izgubila u 1. kolu od domaćina Portugala s 2:1, nakon što je u sudačkoj nadoknadi primila pogodak iz jedanaesterca.

Plasman na završnicu EP-a koje će se održati od 2. do 15. srpnja u Gruziji, izborit će samo pobjednik skupine. Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji.

U prvom je kvalifikacijskom krugu Hrvatska U-19 vrlo uvjerljivo odradila posao, svladala je Cipar 4-0, Farske Otoke 5-0 te domaćina turnira Crnu Goru 2-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider