Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
petarda u varaždinu

Hrvatska razbila Češku, fenomenalni golovi Vlašića i Brekala

Hrvatska U-21 reprezentacija s visokih je 5:1 nadigrala Češku u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prije četiri dana velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Bjelorusiju, hrvatska U-21 reprezentacija je u Varaždinu s visokih 5:1 pobijedila Češku u 3. kolu skupine 1 kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2019. godine.

Pogotke su za U21 vrstu postigli Fran Karačić (9), Nikola Vlašić (36, 80), Josip Brekalo (47) i Nikola Moro (63), dok je strijelac za Čehe bio Ondrej Mihalik (70).

Vlašić briljirao

Mlada hrvatska vrsta je povela već u 9. minuti kada je ubačaj s kuta češki vratar Stanek krivo procijenio i kratko odbio do igrača Lokomotive Frana Karačića, kome nije bilo teško zabiti s dva metra u praznu mrežu. U 36. minuti igrač Evertona Nikola Vlašić napravio je potez utakmice, prošao pored čak četvorice Čeha i iskosa s desetak metara precizno pogodio sami kut za 2-0.

U 47. minuti Josip Brekalo je iskoristio dodavanje Nikole Mora i desnom nogom atraktivno pogodio lijevi kut vrata gostiju, a u 63. minuti Moro je oduzeo loptu neopreznom češkom braniču Kralu i sjurio se sam prema golu i pogodio za 4-0. U 70. minuti Česi dolaze do počasnoga gola, kojeg im je poklonio Filip Benković nesmotrenim pokušajem dodavanja ka svojem vrataru, što je iskoristio Ondrej Mihalik i lako zabio. Vlašić u 80. minuti došao do drugog gola nakon još jednog dodavanja More.

Na ljestvici skupine I vode Hrvatska i Grčka s maksimalnih 9 bodova, Bjelorusija ima 4, Moldavija 3, Češka 1, a San Marino je bez bodova.

Hrvatska 8. studenoga dočekuje San Marino.


 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider