Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izlazak u Europu

Ovo se dugo nije dogodilo: Sve oči uprte u hrvatske suce, dobili su veliku šansu

Hrvatska sudačka postavi sudi uzvratnu utakmicu osmine finala Konferencijske lige Djurgården - Lech...

Ivan Bebek na utakmici Hajduka i Dinama (Foto: Jakov Prkic / CROPIX)

Hrvatski nogometni suci polako se vraćaju na veliku scenu. Nakon sedam godina hrvatska sudačka postava opet sudi osminu finala jednog UEFA-ina kupa.

Riječ je o uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige između švedskog Djurgårdena i poljskog Lecha, koja se igra u četvrtak u Stockholmu.

Glavni sudac utakmice bit će Duje Strukan, pomoćnici Bojan Zobenica i Alen Jakšić, a četvrti Igor Pajač.

Ulogu VAR suca imat će Ivan Bebek, a AVAR-a Fran Jović. Utakmica se igra u Stockholm Areni kapaciteta 30 tisuća mjesta.

Lech je u prvoj utakmici u Poznanju pobijedio 2:0 golovima bivšeg nogometaša Hajduka Antonija Milića i mladog poljskog reprezentativca Filipa Marchwinskog.

Duje Strukan sudi utakmicu Dinama i Rijeke Duje Strukan sudi utakmicu Dinama i Rijeke (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Posljednji put hrvatska sudačka postava sudila je osminu finala nekog od UEFA-inih kupova u ožujku 2016.

Ivan Bebek bio je glavni sudac uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Brage i Fenerbahcea (4:1). Pomoćnici su mu bili Tomislav Petrović i Miro Grgić, dok je četvrti sudac bio Goran Pataki. Iza te kontroverzne utakmice ostali su brojni repovi, Turci su se žestoko žalili na suđenje.

Nakon sedam godina Bebek je ponovno u osmini finala UEFA-ina kupa, ovaj put Konferencijske lige. Novitet je što će sjediti u VAR sobi, koja prije sedam godina još nije postojala.

S obzirom na to da su poslovično burne polemike oko kvalitete suđenja u HNL-u i očiglednog dispariteta hrvatskih nogometaša i sudaca u europskim i svjetskim okvirima, nema sumnje da će osim šefova Sudačke komisije i hrvatska sportska javnost sa zanimanjem popratiti nastup naših sudaca u glavnome švedskom gradu.

Nadajmo se da će hrvatska postava u Stockholmu iskoristiti šansu i ostaviti dobar dojam te time otvoriti vrata hrvatskim sucima u europskim kupovima i međunarodnom nogometu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider