Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog oštrih mjera

Hrvatska reprezentacija spasila divljač u Lenjingradskoj oblasti

Hrvatska nogometna reprezentacija spasila je veprove i krtice u Lenjingradskoj oblasti od odstrijela tijekom ovogodišnje ljetne sezone lova, izvještavaju ruski mediji.

Kamp Vatrenih za SP 2018. (GOL.hr)

U skladu s predsjedničkim ukazom koji pooštrava sigurnosne mjere tijekom Svjetskog prvenstva koje će se u lipnju i srpnju održati u Rusiji, u tom razdoblju ograničava se promet i uporaba vatrenoga oružja u gradovima i oblastima koji su domaćini održavanja utakmica ili smještaja reprezentacija.

Ograničenja su bila na snazi i lani tijekom Kupa konfederacija, ali nisu se primjenjivala u Lenjingradskoj oblasti, međutim ove godine hoće, jer je hrvatska vrsta za svoje sjedište izabrala resort "Šumska rapsodija" (Lesnaja rapsodija) koji se nalazi na teritoriju te oblasti. Ta mjera se poklapa s odlukom Vijeća za zaštitu životinja kojom je sezona lova na divlje svinje i krtice otvorena od 1. lipnja do 31. srpnja.

No, sezona je strogim ograničenjima prometa i uporabe vatrenog oružja de facto ukinuta, odnosno formalno lov je dopušten, ali kako u njega poći bez oružja, pa je hrvatska nogometna reprezentacija spasila divljač Lenjingradske oblasti, pišu ruski mediji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati