Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači, navalite

Hrvatska otvara stadione u punom kapacitetu: Hajduk i Dinamo zaigrat će na punom Poljudu!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je mjere koje stupaju na snagu 1. ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović objavio je šest novih odluka među kojima je i jedna koja će posebno razveseliti sve ljubitelje domaćeg nogometa i Prve HNL.

Od utorka 1. ožujka ukida se epidemiološka mjera prema kojoj su klubovi mogli na svaku od tribina na svojim stadionima pustiti onoliki broj navijača koliko iznosi 40 posto kapaciteta.

Za natjecanja na otvorenom više nema ograničenja broja gledatelja. Za natjecanja u zatvorenom omogućava se 50 posto popunjenost tribina umjesto 20 posto kao što je bilo dosada.

Ono što se nije mijenjalo jest EU Covid-potvrda koji će svaki navijač morati pokazati prilikom ulaska na stadion u digitalnom ili papirnatom obliku.

Vikend koji je iza nas donio je dva velika obračuna klubova iz vrha hrvatskog nogometa. Hajduk je ugostio Rijeku, a Osijek Dinamo po dosadašnjim pravilima i ograničenjima od 40 posto. S obzirom na to kakav je interes vladao za obje te utakmice, sigurni smo da bi i Poljud i Gradski vrt bili dupkom puni da su Hajduk i Osijek mogli u prodaju pustiti sve ulaznice kao što će to biti slučaj ubuduće.

Prva iduća utakmica koja bi se mogla igrati pred potpuno ispunjenim tribinama nekog stadiona bit će veliki derbi Hajduk - Dinamo koji će se igrati u subotu 12. veljače u sklopu 27. kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider