Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na odlasku iz Reala

Hrvatska kolonija dobiva veliko pojačanje: Benzema već dogovorio detalje ugovora?

Karim Benzema bi nakon devet godina mogao napustiti Real Madrid.

Karim Benzema (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Renomirani talijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je da je Karim Benzema blizu dolaska u Milan.

Igračevi zastupnici već su posjetili Milanov kamp Milanello, gdje su razgovarali s trenerom Gennarom Gattusom i sportskim direktorom Massimialnom Mirabellijem. Navodno su već dogovorili uvjete suradnje: Benzema bi zarađivao devet milijuna eura godišnje koliko ima i u Realu, ali dobio bi jednu godinu duži ugovor.

Sada je pitanje kako će reagirati Real, koji s 30-godišnjim francuskim napadačem ima ugovor do 2021. godine. Transfermarkt vrijednost Benzeme procjenjuje na 40 milijuna eura, a još nije poznato koliko bi tražio Kraljevski klub.

Brojna hrvatska kolonija u Milanu bi dolaskom Benzeme dobila pravog zvjezdanog suigrača. Igrači Rossonera trenutno su Ivan Strinić, Alen Halilović i Nikola Kalinić.

Upravo Kalinić bi mogao otići kako bi napravio mjesta za Benzemu te kako bi klubu osigurao sredstva za njegovo dovođenje. Kalinić se povezuje s transferom u Atletico Madrid.

Osim Kalinića, Milan bi mogli napustiti, između ostalih, Carlos Bacca i Leonardo Bonucci, koji je na meti PSG-a i Chelseaja.

Milan će morati prodavati ako želi dovesti Benzemu – zbog financijskog fair-playa bili su izbačeni iz Europe, ali je sportski sud CAS ipak uvažio njihovu žalbu i vratio ih u Europsku ligu.

Real je ranije ove sezone nakon također devet godina napustio Cristiano Ronaldo, koji je prešao u Juventus. Ronaldo i Benzema stigli su u Real ''u paketu'' kao dio projekta ''novih Galacticosa'' Florentina Pereza, a sada bi mogli postati suparnici u Italiji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider