Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nasilje kao dobar dan

Hrvatska je postala zemlja u kojoj se nasilje huligana tolerira. Zašto se onda čudimo?

Val nogometnog nasilja u Hrvatskoj i dalje se nastavlja. Ovaj put žrtva je bio riječki nogometni sudac Ivan Bebek.

Pretučeni Ivan Bebek u bolnici

Najpoznatiji hrvatski sudac, koji se posljednjih godina specijalizirao za suđenje derbija napadnut je ispred kluba u Sinju, u koji je stigao s prijateljima nakon što je sudio utakmicu Hajduka i Lokomotive.

Bebek je verbalno vrijeđanje doživio već u klubu te je zatražio pomoć zaštitara. Napadače je to primirilo, ali nakratko jer su ga dočekali ispred automobila te mu zadali nekoliko udaraca s leđa i srušili ga na pod. Bebek nije želio davati izjave dok traju izvidi, samo je poručio kako je napad prijavio policiji.

"Mogu vam reći da sinoć nije zatražena intervencija policije vezano uz narušavanje javnog reda i mira, policija je jutros zaprimila obavijest o događaju i poduzet ćemo mjere i radnje iz nadležnosti policije. Jesu li prijavljene nek ozlijede? U ovom trenutku nemam detaljnije informacije o dogđaju, policijski službenici će u cilju utvrđivanja svih činjenica podzeti mjere i radnje pa ćemo nakon toga imati više saznanja", rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

gol expired HNS osudio napad na suca Bebeka, policija nije zaprimila obavijest u noćnim satima divider

Napad na HNL-ovog suca osudio je i Hrvatski nogometni savez.

"Neovisno o motivima napada, Hrvatski nogometni savez osuđuje bilo kakav oblik nasilja te poziva institucije države da identificiraju i procesuiraju počinitelje. HNS će pratiti razvoj slučaja i prema potrebi dodatno reagirati kada bude poznato više detalja, kao i motivi napadača", stoji u priopćenju.

Bebek nije prvi sudac kojeg su na javnom mjestu napali huligani. Prije nekoliko godina u restoranu u Stobreču napadnut je i Bruno Marić. 22-godišnjak je kažnjen radom za opće dobro, a godinu dana poslije ubijen je u drugom okršaju.

U lipnju su huligani fizički napali sezonce u Supetru, a prvotno su pušteni uz prekršajnu prijavu. Nakon što se digla halabuka dio njih ponovno je priveden i podignuta je kaznena prijava.

Treba spomenuti i katastrofu iz svibnja kada je nevini prolaznik teško nastradao zbog tučnjave pripadnika Boysa i Torcide na Sveticama uoči derbija. Huligani iz Splita pretukli su 32-godišnjaka koji je završio na teškim operacijama lica. Policija je podigla kaznene prijave protiv 12 osoba.

Hrvatska je nažalost postala zemlja u kojoj se nasilje tolerira. Jer kako drugačije objasniti da nasilnici vrlo rijetko dobivaju zatvorske, a kamoli dugotrajne zatvorske kazne. Licemjerno je zbog toga, konstantno se čuditi svakom novom slučaju. Jer dokle god se bilo kakav oblik nasilja ne počne strogo kažnjavati, bilo da je to nasilniku prvi ili 101. put, pomaka neće biti.

Pretučeni Ivan Bebek u bolnici Pretučeni Ivan Bebek u bolnici

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider