Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobio četiri šava

Čačić na Tursku bez Rakitića: ''Mandžo će stisnuti zube''

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Tursku bez Ivana Rakitića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Hrvatski nogometaši u utorak u Turskoj igraju važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv jedne od najjačih reprezentacija u skupini I. Do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo svaka je utakmica bitna, a u Eskisehiru Hrvatska ne smije izgubiti.

Sa 16 bodova Vatreni su prva momčad u skupini, pa bi s bodom zadržali prvo mjesto, no nakon Turske Hrvatsku čeka gostovanje u Ukrajini koja je trenutno druga s dva boda iza naše reprezentacije.

Nakon teške pobjede nad Kosovom naši su nogometaši imali dan manje odmora od domaćina.

U neravnopravnom smo položaju jer smo se u nedjelju trebali odmoriti uoči nove važne utakmice. No, moramo se suočiti s tim činjenicama, utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a tada će i rezultat biti dobar", rekao je izbornik Ante Čačić uoči putovanja u Eskisehir, gdje u utorak u 20.45 sati Hrvatska igra protiv Turske.

Mario Mandžukić jeprotiv Kosova zaradio jedan udarac, ali je otputovao u Tursku.

''Mandžukić je s nama, ima četiri šava. Vidjet ćemo, ali poznavajući njega, mislim da će on stisnuti zube i da će biti na raspolaganju.''

U Barcelonu se pak vratio Ivan Rakitić na kojeg Čačić ne može računati.

''Što se tiče Rakitića, on nije s nama otišao na put. Osjeća umor u obje zadnje lože i na sugestiju doktora Nemeca premalo je vremena za oporavak i previše bismo riskirali da uđe u nova naprezanja.''

Turska se nije dobro provela u Ukrajini i za njih je ova utakmica ''biti ili ne biti''

''Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, puno će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv. Toliko koliko je utakmica važna njima, važna je i nama, a svaki bod je korak bliže Rusiji'', zaključio je Čačić.

Vidjet ćemo koga će izbornik staviti u udarnu postavu umjesto Rakete. Milan Badelj izgubio je mjesto u postavi zbog dobrih igara Matea Kovačića, a možda Andrej Kramarić zaigra na Raketinoj poziciji odmah iza Mandže u špici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider