Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GLAVNI IGRAČ ROSSONERA

Hrvatima odgovara crno-crvena boja: Još jedan se u Milanu jednostavno preporodio

Nakon što se dugo tražio u dresu Chelseaja, Christian Mate Pulišić u Milanu je postao jedan od najboljih igrača Serie A.

Christian Pulišić (Foto: Afp)

64 milijuna eura platio je Chelsea početkom 2019. godine tada 21-godišnjeg Christiana Pulišića, u tom trenutku sjajnog ofenzivca dortmundske Borussije.

Ostavili su ga na posudbi do ljeta, a onda je na sebe navukao plavi dres. Puno se očekivalo, malo se dobilo. 145 nastupa Pulišića za Chelsea, 26 pogodaka i 21 asistencija.

Transfer u Milan za trostruko manju cifru

Ispod svih očekivanja pa je ovog ljeta došao rastanak. Za sada 22 milijuna eura, dakle trostruko manje nego što su ga platili, 25-godišnji kapetan američke nacionalne vrste otišao je u AC Milan.

Možemo reći hrvatski Milan, budući da je postao još jedan "naše gore list" koji se u crno-crvenom dresu jako dobro snašao.

Nakon legendarnog Zvonimira Bobana te naravno Darija Šimića i Ante Rebića, a ne zaboravimo kako je i Zlatan Ibrahimović hrvatske krvi.

Kao uostalom i poznati australski vratar Željko Kalac, koji je nakon karijere preselio u Hrvatsku. Vrlo dobru sezonu u Milanu odigrao je i Nikola Kalinić, a ostavili su tamo trag još i Mario Pašalić, Mario Mandžukić te Dario Smoje.

Sjajna statistika, a igra sve bolje

Pulišić je za Milan odigrao 24 utakmice, upisavši sedam golova i šest asistencija te je u samom vrhu lige po većini ofenzivnih statisika. Uvršten je i u idealnu momčad Serie A u prvoj polusezoni.

Statistika Christiana Pulišića Statistika Christiana Pulišića (Foto: Sofascore)

U pet od posljednjih šest utakmica koje je Milan igrao upisao je pogodak ili asistenciju, a od 13 utakmica u kojima je sudjelovao u nekom pogotku, Milan je čak 11 pobijedio.

Milan je tako za male novce dobio igrača čije najbolje godine tek slijede. A u Chelseaju posljednjih godina mnogi sjajni igrači nisu uspjeli.

Zato se Seria A pokazala pravom odlukom te je Pulišić još jednom postao nogometna zvijezda. A sad se čini da će taj status i zadržati.

Milan je jednostavno klub koji odgovara Hrvatima i voli Hrvate. Neka se za ljubav nastavi i u budućnosti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider