Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sudar za treće mjesto

Hrvatice saznale protivnice za europsku broncu, poznato je i kad se igra

Sve je spremno za samu završnicu ženskog Eura u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u nedjelju od 15:30 igra za svoju prvu medalju na velikim natjecanjima. Protivnice Hrvatica za treće mjesto su opasne Dankinje koje su nakon preokreta poražene od Norveške u polufinalu 27:24.

Norveška je kao veliki favorit ušla u utakmicu, ali gubila je na poluvremenu 13:10, ali onda su se Norvežanke posložile i na kraju zasluženo izborile dvoboj s Francuskom za zlato.

Ante Blažević, Valentinin otac Heroina iz Knina: Obitelj je ponosna na sjajnu rukometašicu, zbog njih je zaplakala nakon našeg pitanja divider

Finale ženskog Eura također se igra u nedjelju, ali od 18 sati.

Drugo polufinale odlučeno je u posljednjih 12 minuta u koje su reprezentacije ušle izjednačene (21:21). Norvežanke su bile preciznije i efikasnije u završnici te zasluženo po 11. put izborile nastup u finalu, dok će Danska treći put u borbu za broncu.

Norvežanke je do pobjede predvodila Nora Mork sa šest pogodaka, a vratarke Solberg i Lunde su zajedno imale 11 obrana. Bidstrup je sa sedam golova bila najefikasnija igračica Danske, čija je vratarka Sandra Toft imala 12 obrana.

gol expired Pijević: "Neće nam ta jedna utakmica ništa uništiti. Idemo uživati u zadnjoj utakmici" divider

Norvežanke su rekorderke sa sedam naslova europskih prvakinja iz deset dosadašnjih nastupa u finalima. Dvaput su gubile od Dankinja na prvenstvima kojima je Danska bila domaćin, a izgubile su i finale 2012. u Srbiji od Crne Gore, u utakmici s dva produžetka. Norveška ima i jednu broncu.

Francuskinje će drugi put zaredom igrati u finalu. Prije dvije godine su pred svojima navijačima u finalu nadigrale Ruskinje (24:21).

Ante Blažević o uspjehu hrvatskih rukometašica


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider