Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet ostavili trag

Hrvati u napetim borbama za titule u Ligama petice: ''Kako god završilo, mi smo već ispisali povijest''

Pred nama su završna kola Liga petice. U nekima je sve odavno riješeno, dok u nekima traje napeta borba za naslov prvaka.

Galerija Lige petice (GOL.hr) Poredak Serie A nakon 34 kola (GOL.hr) Hrvati koji mogu osvojiti Kup (GOL.hr)

Najjače europske lige ulaze u svoju završnu fazu, a Hrvati su opet ostavili značaj pečat i u ovoj sezoni. Tako su se Ivan Rakitić i Mario Mandžukić već okitili novim naslovima prvaka.

Rakitić je s Barcelonom pokorio konkurenciju u Španjolskoj Primeri, i to mu je čak četvrto osvojeno prvenstvo u pet sezona u katalonskom velikanu. A Barci je to 26. titula. Najveći rival Real Madrid ostao je na brojci od 33 osvojena prvenstva.

Za Real je ovo razočaravajuća sezona, jer se nakon 35 kola nalazi na trećem mjestu s velikim zaostatkom za Barcom i Atleticom. A posebnu pozornost treba skrenuti na povijesnu sezonu malog Getafea, koji zasad drži poziciju čak za Ligu prvaka.

U Italiji se opet Juventus pokazao neuhvatljiv za ostatak društva iz Serie A, a za našeg Marija Mandžukića to je čak deveti naslov prvaka u tri države, a ukupno četvrti s Juventusom. Za Staru damu, pak, ovo je 35. naslov prvaka Italije, te nevjerojatna osma uzastopna titula.

Četiri kola prije kraja, iza Juvetusa nalaze se Napoli i Inter, a iza njihovih leđa odvija se super zanimljiva borba za Europu između čak pet klubova. Četvrto mjesto donosi Ligu prvaka, a peto i šesto Europsku ligu, pa dva kluba koja mogu ostvariti ili jedno ili drugo, na kraju neće uloviti - ništa.

A nešto, i to nešto veliko, mogli bi ove sezone ostvariti Niko Kovač i Dejan Lovren. Lovren i Liverpool nalaze se u nevjerojatnoj utrci u Premier ligi. Dva kola prije kraja, Redsi imaju 91 bod, ali i dalje nisu vodeći, već imaju bod zaostatka za Guardiolom i njegovim Cityjem.

''Imamo 12 pobjeda zaredom i to je zaista nevjerojatno. Uz podršku naših navijača, već sljedećeg vikenda protiv Leicestera opet idemo punim gasom", kazao je Guardiola.

''Rekli smo početkom sezone da želimo ispisati povijest. To i činimo s ovim nevjerojatnim brojem osvojenih bodova. Kako god utrka za naslov završila, mi smo povijest kluba već ispisali", izjavio je Klopp.

Koliko su City i Liverpool uspješni, najbolje pokazuje bodovni zaostatak ostalih iz grupe šest najvećih. Svi su daleko, daleko iza.

A uzbudljiva utrka za osvajanje prvenstva odvija se i u Njemačkoj, a tri kola prije kraja najveće šanse ima Bayern. Kovačeva momčad ima dva boda više od dortmundske Borussije, dok Ante Rebić i Eintracht drže posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

''Imali smo ovog vikenda veliku šansu približiti se tituli prvaka, ali nismo uspjeli. Šteta, ali je sve i dalje u našim rukama. 7 od 9 bodova, donijet će nam željeni trofej", rekao je Kovač.

A Niko Kovač je jedan od četvorice Hrvata koji imaju šansu osvojiti i naslov u Kupu. Uz njega, tu prigodu imaju još Ivan Rakitić, Mario Pašalić i Milan Badelj.

Kovača finale očekuje 25. svibnja, a protivnik je Red Bull iz Leipziga. Istog dana, Barcelona će novu titulu u Kupu kralja loviti protiv Valencije. Dok osvajača talijanskog Kupa sigurno imamo jer će Pašalić i Badelj, odnosno Atalanta i Lazio, igrati međusobno, i to 15. svibnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider