Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Među najboljima na terenu

Hrvati briljirali u velikom finalu: Sjajna partija Modrića, Lovren impresivan protiv Ronalda

Hrvatski reprezentativci istaknuli su se dobrom igrom u finalu Lige prvaka.

Galerija Dejan Lovren i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) Luka Modrić i Zidane u zagrljaju (Foto: AFP) Lovren glavom asistira za Manea (Foto: AFP)

Hrvatska je i šesti put zaredom dala osvajača Lige prvaka. Ponovno su to bili Luka Modrić i Mateo Kovačić koji su s Realom podigli treći uzastopni trofej, dok je kratak ostao Liverpoolov Dejan Lovren.

Kovačić nije dobio priliku u velikom finalu, dok su Lovren i Modrić odigrali svih 90 minuta. Prema ocjenama vodećih svjetskih medija dan nakon utakmice, hrvatski su reprezentativci odradili odličan posao.

"Modrić je nogometni ekvivalent električnog motora"

Španjolska Marca proglasila je Modrića drugim najboljim igračem Reala nakon Garetha Balea. Modrić je odrađivao standardni posao dirigenta Realove igre, a stizao je i krpati obrambene rupe te pomagati u čuvanju opasnih ofenzivaca Liverpoola.

Modrić je dodavao loptu s 94 posto točnosti, a uspješno je izveo sve startove koje je pokušao.

''Jedva ste ga mogli primijetiti – i upravo je zbog toga na terenu. Realova sredina je radila glatko zbog njegovih sjajnih dodavanja. Nogometni ekvivalent električnog motora'', piše engleski Independent, koji mu je dao ocjenu osam od mogućih 10.

Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je na kraju završio u suzama, odličnu je utakmicu odigrao i Dejan Lovren. Hrvatski je stoper imao vrlo težak zadatak – čuvati Cristiana Ronalda i Karima Benzemu – i odradio ga je odlično, a stigao je i asistirati za izjednačujući pogodak Sadia Manea. 

Lovren među najboljima u Liverpoolu

Engleski mediji složni su u pohvalama za Lovrena, koji je po njima bio jedan od najboljih igrača Liverpoola. BBC mu je dao ocjenu sedam, kao i ugledni Guardian te nogometni portal Squawka.

Talksport je bio najviše impresioniran izvedbom hrvatskog stopera. Dali su mu ocjenu osam, uz opis kako je ''iznenađujuće bio ponajbolji igrač Liverpoola.''

Lovrenova dobra igra ipak nije pomogla Liverpoolu. Redsi su na kraju primili tri gola, ali uglavnom zaslugom tragičara utakmice Lorisa Kariusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider