Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvo bi to čudo bilo...

Hrvati bili na pragu senzacije: Mourinhov Tottenham provukao se uz dva crvena kartona

Favorizirani Englezi u Bugarskoj su bili na rubu provalije sve do ulaska u posljednjih 10 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmice drugog pretkola Europske lige donijele su brojna velika uzbuđenja i nevjerojatnosti, poput one u Srbiji između Bačke Topole i rumunjskog FCSB-a.

Taj dvoboj u kojem je tijekom 120 minuta igre postignuto 12 golova danas je s pravom najkomentiraniji u europskim medijima, a malo je nedostajalo da im taj epitet ne preotme jedna hrvatska družina iz Bugarske.

Lokomotiv Plovdiv, klub koji je dvije sezone zaredom osvojio Kup u Bugarskoj, ugostio je Tottenham.

Jedan od najmoćnijih i najbogatijih engleskih klubova, na čijoj klupi sjedi Jose Mourinho, bio je izraziti favorit protiv petoplasirane momčadi bugarskog prvenstva iz prošle sezone. Momčadi koja ima snažan hrvatski pečat jer je trener Lokomotiva bosanskohercegovački Hrvat Bruno Akrapović i za koju igraju Ante Aralica (bio u početnom sastavu protiv Tottenhama) te Christian Ilić i Filip Mihaljević (ušli s klupe).

Ipak, umjesto očekivane šetnje Engleza kroz Plovdiv dogodila se prava drama.

Dugo je rezultat bio 0:0, a onda je u 71. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru, napadač Georgi Minčev zabio za vodstvo Lokomotiva.

Jurnuli su Englezi zatim po izjednačenje i sedam minuta kasnije dogodila se situacija koja je prelomila utakmicu. Poslije jednog kornera dosuđen je jedanaesterac za Tottenham, sve je bilo čisto, branič Lokomotiva Dinis Almeida na gol-liniji namjerno je igrao rukom kako bi spriječio izjednačenje i dobio je crveni karton. Međutim, dio njegovih suigrača pobunio se na tu odluku, a najratoborniji među njima bio je Bircent Karagaren, koji je već imao jedan žuti karton pa mu je njemački sudac Harm Osmers pokazao drugi i poslao ga u svlačionicu.

Tako je Lokomotiv u razmaku od nekoliko sekundi ostao s dva igrača manje. Harry Kane s bijele je točke izjednačio u 80. minuti, a pet minuta kasnije Tanguy Ndombele zabio je za 1:2, potpuni preokret i prolazak Spursa u treće pretkolo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider