Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dojmovi o Rumunjskoj

Kopić usporedio promet u Zagrebu i Bukureštu: "Neke bi ceste mogle biti bolje"

Hrvatski trener Željko Kopić posljednjih mjeseci radi kao trener Dinama iz Bukurešta.

Promet u Zagrebu (Foto: Bruno Konjevic/Cropix)

Željko Kopić, hrvatski trener koji je vodio Hajduk i Dinamo, krajem prošle godine dobio je novi angažman na klupi Dinama iz Bukurešta.

U rumunjskom klubu dočekala ga je teška situacija, borba za ostanak u ligi, no ide mu jako dobro. U posljednjih šest susreta upisao je čak četiri pobjede, jedan remi i poraz te zaradio simpatije navijača. Hvali ga i Mircea Lucescu, legendarni rumunjski trener koji je ostavio dubok trag u Šahtaru iz Donecka. 

Nakon četiri mjeseca života u Bukureštu hrvatski je trener u velikom razgovoru za Gazetu Sporturilor podijelio svoje dojmove:

Luka Modrić Španjolci se dive Hrvatu: "Mačke zavide Modriću jer samo on ima više života od njih" divider

"O Rumunjskoj mogu reći samo lijepe stvari. Najvažniji su mi ljudi, uvijek, svi su vrlo pristojni. Također, Bukurešt je jako lijep. Zapravo, koliko sam vidio, svi su gradovi prekrasni. Rumunjska raste, bit će prepoznata u Europi više nego što je dosad bila", kazao je.

Tvrdi da se Rumunjska dobro razvija:

"Rumunjska je za Hrvate još uvijek istočnoeuropska država. Iskreno, nisam očekivao ovo što vidim, ali Rumunjska se jako razvila. Mislim da su na dobroj razini i da će biti još bolje u budućnosti.

Aurelio De Laurentiis VIDEO Šef Napolija prekinuo svog igrača usred intervjua: "Ne smiješ s njima razgovarati" divider

Između ostalog, usporedio je promet u Zagrebu i Bukureštu:

"Bukurešt je veći grad od Zagreba, tamo ima gotovo milijun ljudi, vaš grad ima više stanovnika. Izabrao sam stan blizu trening-kampa da ne provodim puno vremena u prometu, ali određene sate izbjegavam kad je gužva na cestama. Vidio sam jako puno pozitivnih stvari u Rumunjskoj, ali neke ceste izvan grada mogle bi biti bolje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider