Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riskirali zatvor

Hrabri navijači Spartaka u Moskvi napravili grafit koji se neće nimalo svidjeti Putinu

Navijači Spartaka digli su glas protiv rata u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači moskovskog Spartaka ovih su dana napravili grafit zbog kojeg se ide ravno u zatvor. U Moskvi je osvanuo grafit ''No war'', antiratna poruka koja se širi posljednjih mjesec dana diljem Europe i svijeta zbog ruske invazije na susjednu Ukrajinu.

Na grafitu je osim poruke ''Ne ratu'' nacrtan i grb Spartaka. Zanimljivo, upravo se prvi čovjek najpoznatijeg ruskog kluba na neki način pobunio protiv rata, kao jedan od oligarha koji je ostao bez velikog dijela bogatstva zbog sankcija uvedenih Rusiji.

gol expired Rusija igrala utakmicu koja pokazuje kakva je tamo situacija: ''Ovo nije normalno'' divider

Rođeni Kijevljanin, Leonid Fedun, koji slovi kao prvi čovjek naftne kompanije Lukoil, izložio se ljutnji Vladimira Putina zbog stava o ratu. No izložili su se i nepoznati autori grafita, kojima, ako ih vlasti pronađu, prijeti zatvorska kazna.

Ruske vlasti u potpunosti su posljednjih tjedana razbile antiratne demonstracije u svim većim gradovima, prvenstveno Moskvi i Sankt Peterburgu.

Represija je bila brutalna. Uhićeni su prvo oni koji su uzvikivali antiratne parole i nosili transparente, a potom i oni koji su nosili prazne transparente i samo šetali na određenim trgovima.

gol expired Još jedan Hrvat napustio ruski klub: Trebao je uzeti njihovo državljanstvo, ali sad traži novi izazov divider

gol expired Darijo Srna komentirao potez ruskog saveza: "Ne mogu vjerovati! Moraju svi u zatvor..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider