Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pojedini agenti profitiraju"

Darijo Srna komentirao potez ruskog saveza: "Ne mogu vjerovati! Moraju svi u zatvor..."

Bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna poludio je na kandidaturu Nogometnog saveza Rusije za organizaciju Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna napustio je Ukrajinu početkom ruske invazije, ta zemlja bila mu je drugi dom, a posljednjih godina radio je kao sportski direktor Šahtara iz Donjecka.

Srnu je razljutila posljednja odluka Nogometnog saveza Rusije koji se odlučio prijaviti za organizaciju Europskog prvenstva. Rusi su se posprdno kandidirali za organizaciju turnira 2028. i 2032. godine, iako su njihovi klubovi i reprezentacija trenutačno pod sankcijama UEFA-e.

Moraju u zatvor!

"Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zato moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludjeli su i žive u svom svijetu", rekao je Srna za ITV News. "UEFA i FIFA nas štite, ali Engleska nije otvorila prijelazni roka za registraciju igrača, isto je s Italijom i Njemačkom", dodao je komentirajući FIFA-inu odluku o dozvoli stranim igračima registraciju za druge klubove do kraja sezone.

gol expired VIDEO Slovenija zabila u 91. minuti i spriječila pobjedu Hrvatske na promociji novog sustava divider

"Kakav je smisao u otvaranju prijelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premier ligu, ne otvaraju? Nema ga. Netko bi morao učiniti nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom nogometu i njegovim igračima."

Agenti profiteri

Bivši igrač Hajduka optužio je pojedine agente za profiterstvo na ruskoj invaziji jer ubiru proviziju na besplatnim transferima stranaca iz ruske lige.

"Neće uspjeti! Štite nas UEFA i FIFA. Nije ljudski što agenti rade, ali pobijedit ćemo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider