Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nahvalio hrvatskog trenera

Predsjednik Bayerna dao težak zadatak Kovaču, progovorio o Superligi: "Odbili smo tu ideju, ali..."

Uli Hoeness govorio je o mnogim temama, uključujući i Niku Kovača.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness progovorio je o raznim temama za njemačku novinsku agenciju DPA. Jedno od pitanja bilo je o Niki Kovaču, a Hoeness je pritom nahvalio hrvatskog stratega Bavaraca.

''Sviđa mi se kako je izvukao momčad iz krize u studenom. Momčad je u tranziciji. Dali smo Kovaču zadatak provođenja tranzicije s Arjenom Robbenom i Franckom Riberyjem. Jasno je da treba biti strpljiv", rekao je.

Zanimljivi su bili i njegovi odgovori na pitanje o mogućem formiranju Superlige, svojevrsnog nogometnog NBA-a koji bi okupljao najveće i najbogatije europske klubove.

''Klupska uprava odlučila je da je Bundesliga najvažniji dio naše politike. Odbili smo Superligu, ali s druge strane, podržavamo Svjetsko klupsko prvenstvo svake dvije ili četiri godine'', rekao je Hoeness.

Podsjetimo, već se dugo piše da pojedini europski klubovi planiraju pokretanje Superlige, dok je FIFA izglasala proširenje Svjetskog klupskog prvenstva na 24 momčadi. Savez europskih klubova (ECA) usprotivio se toj odluci, ali čini se da je Bayern na strani krovne svjetsko nogometne organizacije.

"Kritičari zaboravljaju da to ne bi bio dodatan napor za igrače, nego natjecanje umjesto Kupa konfederacija. Za ovo sportski nebitno natjecanje okrećemo se reprezentacijama i ne dobijemo ništa. Svjetsko klupsko prvenstvo bilo bi bolje i zaradili bismo. Kao trgovac, morate tako razmišljati", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider