Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kažu pravila?

Hoće li Livaja zbog kazne propustiti derbije na startu nove sezone? Pravilnik je jasan

Još uvijek se čeka kazna za Marka Livaju zbog pjevanja uvredljivih pjesama nakon finala Kupa.

Marko Livaja (Foto: Duje Klaric/Cropix)

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igralo se prije skoro tri tjedna, no još uvijek HNS nije objavio odluku Disciplinske komisije o kaznama Marku Livaji i Luki Vuškoviću.

Podsjetimo, Livaja je još na terenu s megafonom u rukama pjevao navijačku pjesmu uvredljivu za navijače Šibenika, dok je mladi Vušković isto pjevao na povratku u Split.

Kad je izašao raspored nove sezone SuperSport HNL-a, odmah su krenula pitanja hoće li Marko Livaja propustiti ludi početak sezone u kojem Hajduk dva puta igra derbi protiv Dinama. Ukoliko se ne dogodi neka ozljeda najboljeg nogometaša u ligi prošle sezone, bez derbija bi ga mogla ostaviti i moguća kazna.

Livaja samo s novčanom kaznom?

No to se vjerojatno neće dogoditi. Livaja je prošli put za pjevanje uvredljive pjesme na račun Dinama dobio novčanu kaznu pa se isto očekuje i ovaj put.

Radi se o već opjevanom članku 84 Disciplinskog pravilnika po kojem se igrača kazniti novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica ako prekrši neku od odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika

Isti članak govori i o drastičnijoj kazni od najmanje tri utakmice suspenzije ako se djelo bude ponavljalo. No taj dio pada u vodu jer po članku 41 istog pravilnika ponavljanje znači da je prekršaj počinjen u roku od šest mjeseci što ovdje nije slučaj.

Dakle, Livaja je prvi put kažnjen s novčanom kaznom, a kako se službeno prema pravilniku ovdje ne može navoditi ponavljanje djela, očekuje se identična kazna za isti prekršaj. Pravilnik je takav kakav je i ne ide u prilog većoj kazni.

No vidjet ćemo što će na kraju odlučiti Disciplinska komisija i kada će ta odluka uopće biti donesena. Pitanje je zašto već nije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider